Random Article


Review: Heroes in Crisis #4

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Verhaal pikt eindelijk wat op.

Op zijn slechtst


Of dat genoeg is om het event alsnog interessant te maken, is nog maar de vraag.


Wie heeft de massamoord in Sanctuary gepleegd? Booster Gold of Harley Quinn? In DC’s Heroes in Crisis #4 zoeken we nog steeds mee naar het antwoord…

Posted 03/01/2019 by

 
Full Article
 
 

Bros before heroes.

Wanneer het woord “Crisis” in een DC Comics-titel verschijnt, weet je dat het menens is. Heroes in Crisis is de volgende grote evenementreeks bij de uitgever en belooft het DC-universum alweer op zijn grondvesten te doen daveren. Makers Tom King (Batman, Vision) en Clay Mann (Superman, Action Comics) gaan geen grootse continuïteitsaanpassingen doen aan het multiversum, zoals het geval was bij een Crisis on Infinite Earths of Infinite Crisis, maar eerder een dieper, persoonlijker moordmysterie voorschotelen dat niet zonder gevolgen blijkt. Gelijkaardig aan wat Brad Meltzer in 2004 dus deed met het controversiële Identity Crisis.

Net zoals Identity Crisis, opent Heroes in Crisis met het onderzoek naar een moord. Sanctuary, het geheime toevluchtsoord dat Superman, Batman en Wonder Woman opgericht hebben voor superhelden met PTSS en andere aandoeningen, werd aangevallen. Alle aanwezigen zijn dood, waaronder ook enkele gekende DC-superhelden. De enigen die aan de slachtpartij ontsnapt zijn, zijn Harley Quinn en de doorheen de tijd reizende Booster Gold. Wie van hen is de moordenaar?

In dit vierde deel wordt Booster Gold opgepakt door de Justice League en herenigd met zijn Justice League International-buddy Blue Beetle, geraken Batman en The Flash het oneens over de dader, krijgen Harley Quinn en Batgirl een bonding momentje en onthult Lois Lane het bestaan en de werking van Sanctuary aan de wereld, tot grote ontsteltenis van de grote drie…

Waar schrijver Tom King de afgelopen delen zijn tijd nam om het verhaal op poten te zetten, loopt nu alles wat sneller vooruit. Wederom wordt het verhaal onderbroken door enkele Sanctuary-onthullingen van bekende DC-superhelden en krijgen we zelfs een – ironisch grappige – throwback naar Watchmen. Artiest Clay Mann is opnieuw de enige tekenaar van dienst en zijn artwork blijft prachtig.

Heroes in Crisis #4 is het beste deel van de reeks sinds het eerste en lijkt eindelijk het verhaal wat meer op gang te trekken. De reünie tussen Booster en Blue Beetle is één van de hoogtepunten, alsook de momenten tussen Harley en Batgirl – ten slotte beide slachtoffers van The Joker. We zijn benieuwd of King de reeks alsnog uit het slop weet te trekken in de komende issues…

Heroes in crisis #4 bij Archonia

REVIEW: HEROES IN CRISIS #1

REVIEW: HEROES IN CRISIS #2

REVIEW: HEROES IN CRISIS #3

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.