Random Article


Review: Shazam! #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: ,
 
Personages: ,
 
Coverprijs: $4,99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Op zijn best


Klassieke, optimistische toon, die doet denken aan de DC-avonturen van weleer en toegankelijk voor alle leeftijden

Op zijn slechtst


Misschien teveel veranderingen voor fans van eerdere Captain Marvel/Shazam-incarnaties. Nog niet echt sprake van een intrigerende dreiging of villain.


Shazam, ‘s werelds oorspronkelijke Captain Marvel, krijgt een nieuwe start bij DC Comics onder niemand minder dan Geoff Johns. Lees hier onze recensie van het eerste deel…

Posted 09/12/2018 by

 
Full Article
 
 

I’ve been having a bit of trouble saying my name lately.

Geoff Johns is terug. Na enkele jaren dienst als Chief Creative Officer van DC Entertainment, is hij weer terug actief comics aan het pennen. Tussen de Watchmen-opvolger Doomsday Clock en het verwachtte Batman: The Three Jokers, verschijnt de nieuwe Shazam! #1 met een donderslag.

Het is al weer enkele jaren geleden dat we hebben kunnen genieten van Shazam in zijn huidige incarnatie.  Johns blies, samen met Gary Frank, “The Big Red Cheese” nieuw leven in ten tijde van The New 52. Shazam bleef echter niet van gespaard van de veranderingen die deze reboot met zich mee bracht. Weg was voor altijd zijn klassieke naam Captain Marvel (een rechtenkwestie tussen Fawcett Comics, DC en Marvel waar we het een andere keer wel eens over zullen hebben), samen met een aantal andere klassieke elementen die van Billy Batson één van de populairste superhelden van de Golden Age der comics maakten.

In dit eerste nummer van de nieuwe ongoing reeks, pakken we terug de draad op van de voorgenoemde New 52-versie. Als sommige aanpassingen van de klassieke Captain Marvel-mythos je tegen de borst stootten, dan vrezen we dat je hier geen terugkeer naar de versies van C.C. Beck of Jerry Ordway mag verwachten.

Waar Johns zoals altijd wèl in slaagt, is een avontuurlijke en meeslepende sfeer creëren. Shazam wordt in deze uitvoering meteen bijgestaan door de hele Marvel Family. Het scenario barst hierdoor ook onmiddellijk van energie door de interactie tussen deze personages. Er wordt in deze eerste issue veel tijd gespendeerd aan de (her)introductie van de cast, en het uitspitten van gekende elementen in de Shazam-geschiedenis, zoals de Rock of Eternity. Een nadeel hiervan, is dat er nog niet echt sprake is van diepe suspense of intrigerende villains. Desalniettemin heeft het verhaal een enorme vaart en slaagt Johns er in om opnieuw enigmatische elementen toe te voegen aan deze klassieke DC-mythos.

Hoewel we hier kunnen spreken van een klassevol scenario, zijn het artiesten Dale Eaglesham en Mayo “Sen” Naito die deze comic naar een torenhoog niveau katapulteren. Eaglesham slaagt er in om, met zijn expressieve en dynamische stijl, zowel de actiescènes als de alledaagse taferelen meeslepend te maken.

De Japanse Mayo “Sen” Naito levert het artwork voor het back-up verhaal “Mary”. Dit aanvullend verhaal heeft een lichte, onschuldige toon en de animatie-invloed die we merken in haar tekenwerk, sluit hier perfect bij aan. Beide artiesten worden zorgvuldig aangevuld door de lettering van Rob Leigh. Met zo’n grote cast is het opmerkelijk dat hij de talrijke tekstballonnen overzichtelijk houdt en bovendien de energie van de scène en personages weet te vatten.

Shazam #1 is zijn prijskaartje meer dan waard. Al deze klasse creators bij elkaar zorgen voor een heerlijk nieuw luik in de Shazam-saga. We verheugen ons al op de verdere avonturen van Billy Batson & co. en wat de consequenties zullen zijn van die cliffhanger op de laatste bladzijde…

Shazam #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Tony

 
avatar