Random Article


Review: Doomsday Clock #8

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Op zijn best


Johns en Frank blijven knallend werk leveren in de ziel van de originele Watchmen. Eindelijk wat meer Superman.

Op zijn slechtst


Vliegt te snel voorbij.


Doomsday Clock, de grote cross-over tussen Watchmen en de DC-superhelden, nadert de eindstreep met alweer een spetterende issue die zich voornamelijk focust op Superman en het huidige politieke klimaat in het DC-universum. Lees hier onze recensie van Doomsday Clock #8…

Posted 05/12/2018 by

 
Full Article
 
 

Chaos in Red Square!

Na de controversiële Before Watchmen-prequels en de aanloop in de DC Universe Rebirth one-shot en Batman/The Flash: The Button, is het eindelijk zover. DC Comics heeft de ballen gekweekt om een sequel te breien aan Watchmen, de bejubelde graphic novel door Alan Moore en Dave Gibbons die in 1986 het summum was van de superheldendeconstructie. Doomsday Clock is echter meer dan een sequel tot Watchmen, het is ook een cross-over met het grotere superheldenuniversum van DC. De eerste helft van de reeks was alvast een schot in de roos, in het vorige deel pikte de actie op en deze week gaat de twaalfdelige serie van Geoff Johns en Gary Frank (Superman: Secret Origin, Shazam!, Batman: Earth One) verder met Doomsday Clock #8.

In het vorige deel van Doomsday Clock volgde de ene schok na de andere. In dit deel focust Geoff Johns zich op ‘s werelds eerste en – één jaar in de toekomst van het DC-universum nog steeds grootste – superheld, Superman. Wanneer zijn Justice League-collega Firestorm naar het Rode Plein in Moskou trekt en een internationaal incident ontketent, probeert de man van staal hem te helpen. Het loopt echter niet van een leien dakje en dankzij president Poetin en zijn gedachten rond de Amerikaanse Supermen Theory lijkt ook het DC-universum af te stevenen op een conflict tussen de USA en Rusland, net zoals in Watchmen

De spanningen lopen hoog op en alles komt tot een kookpunt naarmate het einde van de issue. Leuke gastrollen zijn er voor Batman, Lois Lane en Black Adam en uiteraard krijgen we weer nieuwe hints naar de op stapel staande wedergeboorte van de Justice Society of America, de manipulaties van Doctor Manhattan en de snode plannen van Ozymandias. Er gebeurt dus weer erg veel ondanks dat Johns en Frank zich vooral op Superman focussen.

Doomsday Clock gaat stilaan de eindstreep tegemoet en alle spelers staan stilaan klaar voor een spetterende conclusie aan het verhaal te breien. Johns en Frank blijven knallers van issues afleveren in wat nog steeds één van de betere superheldenevenementen van deze tijd belooft te worden. Aanrader!

Doomsday Clock #8 bij Archonia.com

 

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #1

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #2

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #3

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #4

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #5

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #6

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #7

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.