Random Article


Review: Heroes in Crisis #3

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Op zijn best


Het mysterie wordt ontrafeld.

Op zijn slechtst


Gaat heel traag vooruit.


In het derde deel van DC’s Heroes in Crisis komen we te weten wie alle opgenomen helden in Sanctuary heeft vermoord. Maar weet het allemaal nog te boeien?

Posted 28/11/2018 by

 
Full Article
 
 

I don’t need a therapy computer to tell me.

Wanneer het woord “Crisis” in een DC Comics-titel verschijnt, weet je dat het menens is. Heroes in Crisis is de volgende grote evenementreeks bij de uitgever en belooft het DC-universum alweer op zijn grondvesten te doen daveren. Makers Tom King (Batman, Vision) en Clay Mann (Superman, Action Comics) gaan geen grootse continuïteitsaanpassingen doen aan het multiversum, zoals het geval was bij een Crisis on Infinite Earths of Infinite Crisis, maar eerder een dieper, persoonlijker moordmysterie voorschotelen dat niet zonder gevolgen blijkt. Gelijkaardig aan wat Brad Meltzer in 2004 dus deed met het controversiële Identity Crisis.

Net zoals Identity Crisis, opent Heroes in Crisis met het onderzoek naar een moord. Sanctuary, het geheime toevluchtsoord dat Superman, Batman en Wonder Woman opgericht hebben voor superhelden met PTSS en andere aandoeningen, werd aangevallen. Alle aanwezigen zijn dood, waaronder ook enkele gekende DC-superhelden. De enigen die aan de slachtpartij ontsnapt zijn, zijn Harley Quinn en de doorheen de tijd reizende Booster Gold. Wie van hen is de moordenaar?

In dit derde deel krijgen we wat meer te zien van de werking van Sanctuary, dankzij de “patiënten” Lagoon Boy, The Flash (Wally West) en Booster Gold. Tegelijk zien we hoe alles misloopt en wie nu precies alle opgenomen helden heeft vermoord…

Schrijver Tom King neemt wederom zijn tijd om het verhaal op poten te zetten. Er is een grote onthulling, ja, maar uiteindelijk voelt de issue maar aan als filler. De stukken waarin er wat meer gefocust wordt op de trauma’s en onzekerheden van Wally West, Booster en Lagoon Boy zijn interessant, maar King graaft niet diep genoeg. Artiest Clay Mann staat het merendeel van de comic af aan gastartiest Lee Weeks, wiens stijl niet moet onderdoen en perfect aanleunt bij deze van Mann.

 

Heroes in Crisis #3 is veruit al het minste deel van de reeks, maar ondertussen lijken we genoeg van het Sanctuary-mysterie te weten zodat in de volgende delen de actie eindelijk wat kan oppikken.

Heroes in crisis #3 bij Archonia

REVIEW: HEROES IN CRISIS #1

REVIEW: HEROES IN CRISIS #2

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.