Random Article


Batman’s Arkham Knight maakt binnenkort zijn officieel debuut in de DC-Comics

 

Posted 20/11/2018 by

De Arkham Knight, Batman’s grootste vijand in de Batman: Arkham Knight-videogame uit 2015, zal binnenkort de stap van de Arkham-gameswereld naar het reguliere DC-superheldenuniversum zetten. De officiële DC-versie van de Arkham Knight – een zwaarbewapende antithese van Batman zelf – zal zijn debuut maken in Detective Comics #1000 in maart 2019. De verhaallijn wordt geschreven door Peter Tomasi, die ook de Batman: Arkham Knight-prequelcomic schreef, met tekeningen van Doug Mahnke – die op zijn beurt dan weer meewerkte aan de Batman: Under The (Red) Hood-verhaallijn waar de game zijn inspiratie uit haalde.

In de Arkham Knight-videogame werd de titulaire schurk onthuld als Jason Todd, Batman’s tweede Robin die na zijn schijnbare moord door de Joker terugkeerde naar Gotham om wraak te nemen op zijn voormalige mentor. In de comics van DC gebeurde min of meer hetzelfde in de Under The Hood-verhaallijn (2004-2005). Daar werd Jason Todd niet de Arkham Knight, maar de Red Hood.

Of de DC-versie van de Arkham Knight ook een nieuwe identiteit van Jason Todd wordt, is nog niet geweten. Wij gokken alvast dat een ander personage de mantel zal aannemen. Het is alvast niet de eerste keer dat een personage uit andere Batman-media pas later in de uiteindelijke comics van DC verschijnt. Zo gingen o.a. Harley Quinn en de moderne versie van Mr. Freeze hem al voor…

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.