Random Article


DC Comics stelt officieel Detective Comics #1000 voor

 

0
Posted 17/11/2018 by

In maart 2019 komt Detective Comics #1000 uit ter ere van de 80ste verjaardag van Detective Comics #27 (1939),het debuut van Batman. DC heeft zonet hun plannen bekend gemaakt, en zoals hun recente Action Comics #1000 zullen er ook nu weer twee boeken uitkomen: Detective Comics #1000 en Detective Comics: 80 Years of Batman – The Deluxe Edition.

Jim Lee en Dan DiDio, de grote namen binnen DC, spraken zich uit over deze heugelijke gebeurtenis:

De aanhoudende populariteit van Batman tijdens de afgelopen 80 jaar, maakt duidelijk dat het karakter een generatie-overspannende aantrek heeft. We zijn dan ook zeer trots om de culturele impact van Batman te vieren met deze speciale uitgaves en kijken uit naar een jaar waarin we deze mijlpaal zullen herdenken met fans over de hele wereld.

De nieuwe makers van Detective Comics Peter J. Tomasi (Batman and Robin, Blackest Night) en Doug Mahnke (JLA, Batman) zullen het hoofdverhaal van #1000 voor hun rekening nemen, terwijl er bijkomende verhalen komen van o.a. Geoff Johns, Brian Michael Bendis, Paul Dini, Christopher Priest, Denny O’Neil, Neal Adams, Kelley Jones, Dustin Nguyen, Alex Maleev en anderen. De issue zal 96 pagina’s tellen.

De bijhorende Detective Comics: 80 Years of Batman-hardcover wordt overzien door voormalig DC-uitgever (en schrijver) Paul Levitz en zal verschillende zeldzame en onuitgegeven kortverhalen bevatten uit Batman’s geschiedenis inclusief een verhaal van Levitz/Denys Cowan en de originele layouts van Detective Comics #200 door Lew Sayre Schwartz en Bob Kane. Verwacht wordt dat het boek verhalen over Detective Comics en Batman zal bevatten van o.a. Cory Doctorow, Neil Gaiman, Glen David Gold, Denny O’Neil, Shelley Zimmerman en Anthony Tollin.

We kijken alvast uit naar maart 2019! Het officiële persbericht vind je hier (Engelstalig).

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.