Random Article


Wordt “Gunning For Hits” een schot in de roos?

 

Posted 15/11/2018 by

De jaren ’80 zijn al een tijd helemaal terug. Stranger Things, Ready Player One en de geplande relaunches van Highlander en Masters of the Universe zijn maar enkele voorbeelden van hoe tv-series en films op dit moment graag teruggrijpen naar deze periode.

Image surft mee op deze vibe: in januari verschijnt de reeks Gunning For Hits. Hierin volgen we Martin Mills, een New Yorkse talentscout die in 1987 een succesvolle rockgroep samenstelt. Dat deze tocht niet zonder hindernissen zal verlopen en dat deze Martin naar de donkere plaatsen van New York brengt, laat zich vermoeden. Verwacht ook letterlijk en figuurlijk enkele messen in de rug.

Schrijver is  zanger en producer Jeff Rougvie, die onder andere samenwerkte met Elvis Costello, David Bowie en Bill Hicks. Voor het verhaal van Gunning for Hits, noemt hij Tarantino en Ed Brubaker (Criminal, Fatale) als zijn voorbeelden. Het artwork is van Moritat (Harley Quinn, Hellblazer), die zelf ook sterk met muziek bezig is. Beide brengen zij hun ervaringen uit de muziekbranche binnen om deze crime thriller uit te werken.

In de aanloop naar het eerste nummer staat een website online met interviews en promotiemateriaal. Bij elk nummer zal ook een Spotify-playlist verschijnen, bedoeld als achtergrond tijdens het lezen van de comics. Januari wordt trouwens crime thriller-maand bij Image. Eerder werd immers ook al aangekondigd dat Ed Brubaker en Sean Phillips een vervolg brengen op Criminal.

Comments

comments


Gino

 
avatar