Random Article


Review: A Walk Through Hell – Vol. 1 “The Warehouse”

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $16.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Visueel hoog niveau. Subtiel, verrassende aanpak van bekende elementen.

Op zijn slechtst


Te expliciete maatschappijkritiek. Minder aantrekkelijke instap.


Garth Ennis en Goran Sudzuka die de krachten bundelen voor een thriller met horrorelementen? In deze review bespreken we de geslaagde eerste arc van ‘A Walk Through Hell’.

Posted 11/11/2018 by

 
Full Article
 
 
The dark. The silence. The shadows that contained the monster.

Met A Walk Through Hell voegen Garth Ennis (Preacher, Hitman) en Goran Sudzuka (Y: The Last Man, Wonder Woman) een ‘modern horror’ toe aan de stal van AterShock Comics. Eind november verschijnen de eerste vijf nummers (getiteld ONE tot FIVE) van deze boeiende reeks gebundeld onder de titel The Warehouse. Eerder kon je op onze site al een recensie van het eerste nummer lezen.

FBI-agenten Shaw en McGreggor worden opgeroepen omdat twee collega’s van hen tijdens een onderzoek verdwenen in een magazijn. We volgen wat ze hierbinnen meemaken en komen gaandeweg de achtergrond van het onderzoek te weten. In de loop van deze eerste arc zien we ook wat hun collega’s overkwam.

De horrorelementen in deze reeks zijn vertrouwd, maar Ennis combineert, wisselt af en zorgt wat ons betreft voor genoeg mysterie en verrassing. De kracht van deze reeks zit in de manier waarop Ennis het verhaal opbouwt: het geheel wordt steeds donkerder en nergens sluipt er routine in de afzonderlijke delen. Waar de nadruk in de eerste nummers vooral op het heden en het mysterie ligt, komt naar het einde van deze arc de achterliggende case en het individuele verleden van de personages op de voorgrond.

A Walk Through Hell pakt nergens uit met zware cliffhanger; de kracht zit hem in de subtiliteit en de stilte: geweerschoten die je niet hoort, gedempte voetstappen, de afwezigheid van geschreeuw. Ook de reactie van de hoofdpersonages wordt niet uitgesproken: een traan rolt, ogen sluiten, iemand kijkt weg tijdens het gesprek.

Hier komt het vakmanschap van artiest Goran Sudzuka op de voorgrond. De gelaatsuitdrukkingen van de personages worden met krachtige lijnen neergezet, vooral de gebogen wenkbrauwen van Shaw spreken boekdelen. Sudzuka levert pagina’s van een hoog niveau af en wisselt rijke en volle achtergronden in de flashbacks af met minimaal ingevulde decors bij de gebeurtenissen in het magazijn.

Vormelijk is de reeks van een hoog niveau. De schaduwen, de suggestie en de vormgeving van de pagina’s scheppen de sfeer. De inkleuring (door Ive Svorcina) geeft recht aan elke tekening. Wij waren vooral fan van de manier waarop hij erin slaagt om met een donker en uiterst beperkt kleurenpalet de duistere sfeer in het magazijn te versterken.

 

De reeks schuift maatschappijkritiek naar voren. Dit komt goed tot zijn recht in de relatie tussen de verschillende personages, maar was in het eerste deel te expliciet aanwezig. Ook door de opbouw met eerder losse scènes en de overdreven expositie, is het eerste deel misschien niet de meest aantrekkelijke instap. Toch is deze arc van A Walk Through Hell een veelbelovende start die we jullie graag aanraden.

Eind deze maand verschijnt overigens ook SIX, het eerste deel van de volgende arc The Cathedral.

Vol. 1 “The Warehouse” van A Walk Through Hell bij Archonia.

Comments

comments


Gino

 
avatar