Random Article


Review: The Green Lantern #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Op zijn best


Typîsche Morrison-weirdness en nostalgie. Ideaal instappunt.

Op zijn slechtst


De vele verwijzingen zijn niet voor iedereen weggelegd.


Space cop Hal Jordan gaat op een geheel nieuw psychedelisch ruimte-avontuur dankzij Grant Morrison en Liam Sharp. Lees hier onze review van DC’s nieuwste Green Lantern #1…

Posted 07/11/2018 by

 
Full Article
 
 

Floozle Flem doesn’t catch you… you catch Floozle Flem.

Hal Jordan, de onbevreesde testpiloot die als eerste aardbewoner in het intergalactische Green Lantern Corps toegelaten werd, krijgt bij DC Comics een prestigieuze relaunch door niemand minder dan schrijver Grant Morrison (JLA, Wonder Woman: Earth One, Batman, All-Star Superman) en artiest Liam Sharp (Wonder Woman). DC’s nieuwe The Green Lantern #1 belooft onder de pen van Morrison de belangrijkste herlancering van de groene ringslinger te worden sinds Geoff Johns en Ethan Van Sciver het personage 15 jaar geleden herdefinieerden in het inmiddels klassieke Green Lantern: Rebirth. Kan DC de hype waarmaken?

Een nieuwe periode breekt aan voor het Green Lantern Corps. Dat betekent nieuwe Lanterns, nieuwe kleuren van het emotionele spectrum waaruit hun ringen hun kracht putten en nieuwe dreigingen uit de verste uithoeken van de kosmos. Niet alles hoeft nieuw te zijn, zo krijgen we alweer een profetie dat er een verrader in het korps vertoeft en zijn de Guardians of the Universe ook op hun nieuwe thuisplaneet New Oa nog steeds zeer ambigue wezens. Hal Jordan heeft ondertussen wederom geen job meer en loopt er op Aarde wat verloren bij, tot hij terug ingelijfd wordt en een nieuwe case voorgeschoteld krijgt…

Zoals verwacht keert schrijver Grant Morrison terug naar de basisconcepten van Green Lantern. Dat wil zeggen dat hij Hal Jordan voornamelijk als een space cop zal afschilderen, die de vreemdste zaken uit het heelal op zich afgestuurd krijgt. Een intergalactische police procedural, dus. De nieuwe grote schurk Controller Mu wordt voorgesteld, alsook enkele nieuwe Lanterns (waaronder een vrij origineel virus) en het is duidelijk dat Morrison zich al volledig thuis voelt in de uitgebreide DC-kosmos. We mogen dus heel wat concepten verwachten met zijn typische weirdness en nostalgische throwbacks naar de Silver Age der comics. Eveneens nostalgisch is de tekenstijl van Liam Sharp, dewelke hier meer en meer Neal Adams kanaliseert – de tekenaar wiens periode op Green Lantern/Green Arrow samen met Dennis O’Neil in de jaren 70 nog steeds als één van de meest definiërende DC-runs ooit wordt gerekend.

 

The Green Lantern #1 doet alles volgens het boekje. We spelen wat catch-up met Hal Jordan, maar voor de rest voelt alles oud weer als nieuw aan en is er maar weinig voorkennis vereist. Een ideaal instappunt dus en Morrison is wederom goed op weg om een geweldige run op één van DC’s grootste iconen af te leveren. De tijd zal uitwijzen of hij voor GL in de voetsporen van o.a. Geoff Johns, Dennis O’Neil/Neal Adams en Alan Moore/Dave Gibbons kan treden, maar het begin zit alvast goed. Aanrader!

The Green Lantern #1 bij Archonia

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.