Random Article


Review: Heroes in Crisis #2

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum: ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
4 total ratings

 

Op zijn best


Opzet blijft intrigeren. Leuke karaktermomentjes.

Op zijn slechtst


Nogal oppervlakkig. Plot gaat traag vooruit.


Ook Superman, Batman en Wonder Woman kunnen therapie gebruiken in het tweede deel van DC’s Heroes in Crisis…

Posted 03/11/2018 by

 
Full Article
 
 

I don’t need a therapy computer to tell me.

Wanneer het woord “Crisis” in een DC Comics-titel verschijnt, weet je dat het menens is. Heroes in Crisis is de volgende grote evenementreeks bij de uitgever en belooft het DC-universum alweer op zijn grondvesten te doen daveren. Makers Tom King (Batman, Vision) en Clay Mann (Superman, Action Comics) gaan geen grootse continuïteitsaanpassingen doen aan het multiversum, zoals het geval was bij een Crisis on Infinite Earths of Infinite Crisis, maar eerder een dieper, persoonlijker moordmysterie voorschotelen dat niet zonder gevolgen blijkt. Gelijkaardig aan wat Brad Meltzer in 2004 dus deed met het controversiële Identity Crisis.

Net zoals Identity Crisis, opent Heroes in Crisis met het onderzoek naar een moord. Sanctuary, het geheime toevluchtsoord dat Superman, Batman en Wonder Woman opgericht hebben voor superhelden met PTSS en andere aandoeningen, werd aangevallen. Alle aanwezigen zijn dood, waaronder ook enkele gekende DC-superhelden. De enigen die aan de slachtpartij ontsnapt zijn, zijn Harley Quinn en de doorheen de tijd reizende Booster Gold. Wie van hen is de moordenaar?

In dit tweede deel wordt Harley Quinn geconfronteerd door DC’s grote drie: Superman, Batman en Wonder Woman. Booster Gold zoekt dan weer The Flash op. Eén probleem. De snelste man ter wereld had nog niets van de gebeurtenissen in Sanctuary gehoord. En laat nu net één van de slachtoffers zijn voormalige sidekick Wally West zijn…

Net zoals in het vorige deel, krijgen we tussen alle actie door een kijk op de therapeutische sessies die de helden in Sanctuary doormaakten. Deze keer graaft schrijver Tom King wat meer in de psyche van DC’s grote drie. Al blijven het ietwat voor de hand liggende problemen waar de leden van de Trinity mee kampen. Niet veel nieuws onder de zon dus. King geeft wel heel wat leuke karaktermomenten aan de helden en vooral aan Harley Quinn, die duidelijk maakt hoe gevaarlijk ze kan zijn. De plot wordt ook wat vooruit gestuwd met de onthulling dat de vertrouwelijke (en gevoelige) info uit Sanctuary weleens de wijde wereld ingestuurd zou kunnen worden. De tekeningen van Clay Mann blijven bijdragen tot het grimmige realisme van het verhaal, gastartiest Travis Moore levert ook wat pagina’s af en leunt dicht genoeg aan bij de stijl van Mann.

 

Net zoals deel één, weet Heroes in Crisis #2 je nog niet bij de keel te grijpen. King blijft mooi zijn tijd nemen om zijn verhaal te vertellen, maar de opzet blijft intrigerend genoeg om het evenement te blijven volgen.

Heroes in crisis #2 bij Archonia

REVIEW: HEROES IN CRISIS #1

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.