Random Article


Review: A Walk Through Hell #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: € 3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Spannend!

Op zijn slechtst


Je weet nog maar weinig van het verhaal.


We reviewen de nieuwe van Garth Ennis, een verhaal met een groot “Mulder en Scully”-gehalte!

Posted 21/10/2018 by

 
Full Article
 
 
Oh, God …. Oh Jezus. Stop them!


Soms heb je gewoon genoeg van superhelden en wil je eens iets anders. We herinneren ons allemaal nog de afleveringen van The X-Files waarin het trouwe duo op zoek ging naar het onmogelijke. Dat gevoel hadden we toen de synopsis van deze comic verscheen op het internet. A Walk Through Hell, een stevige thriller met X-Files-invloeden geschreven door Garth Ennis (Preacher, Hitman) en getekend door Goran Sudzuka (Y: The last man, Hellblazer)? Meer hadden we niet nodig om deze op onze pull list te zetten!

In dit verhaal volgen we Special Agents Shaw and McGregor. Ze werken al jaren bij de FBI aan routinezaken, maar daar zal snel verandering inkomen wanneer ze een oproep krijgen voor een nieuwe zaak. Twee collega’s zijn vermist in een warenhuis in Long Beach, zo blijkt. Een SWAT-team dat reeds aanwezig was en blijkbaar niets wist te houden, pleegt schijnbaar zonder reden zelfmoord. Niets vermoedend gaan de twee agenten het warenhuis binnen.

Met deze cliffhanger laten Ennis en Sudzuka ons verlangen naar de tweede issue. Die sfeer is ook doorheen het volledige verhaal te voelen. Pagina na pagina voel je de cliffhanger dichterbij komen, je krijgt slechts hele kleine deeltjes van het verhaal te zien. Die deeltjes zijn net voldoende om spanning op te bouwen, maar om nog helemaal niets van het verhaal prijs te geven.

Want dit gevoel hadden we wel na het lezen van de eerste issue. Je kent de personages en een klein beetje van het verleden van de agenten maar daar blijft het bij. Je hebt nog geen idee waar Ennis als schrijver naartoe wil met verhaal. Voor heel wat lezers kan dit als frustrerend ervaren worden, maar wij hadden gewoon zin in issue 2!

Die spannende sfeer kon enkel tot zijn recht komen in combinatie met het artwork van Sudzuka. Tijdens de introductie is alles nog licht en luchtig, maar wanneer de agenten ter plaatste komen en de spanning zich aan het opbouwen is, zie je het artwork ook donkerder worden. Sudzuka brengt de spanning en schrik van de mede agenten perfect in beeld.

 

Ook al heeft A Walk Trough Hell dezelfde sfeer als een aflevering van X-Files mag je deze niet afschilderen als een flauw afkooksel. Ennis en Sudzuka slagen erin de lezer vanaf issue één te boeien zonder al te veel te lossen. We geven je alvast een kleine spoiler mee: issue 2 is even spannend!

A Walk Through Hell #1 bij Archonia

Comments

comments


Joffrey

 
avatar