Random Article


Review: Cover #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: € 3,90
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Prachtig artwork van David Mack.

Op zijn slechtst


Kunnen ze een goed verhaal opbouwen in zes issues?


Brian Michael Bendis en David Mack slaan de handen in elkaar en komen met dit kleurrijk Jinxworld-debuut! Hier onze recensie van #Cover!

Posted 16/10/2018 by

 
Full Article
 
 
You don’t discount your soul!

Toen bekend gemaakt werd dat Brian Michael Bendis de overstap zou maken naar DC Comics en hij daar Superman zou schrijven, vroegen we ons af hoe hij zijn eigen werk/creaties aan de man zou brengen. Daar had Bendis een antwoord op in de vorm van zijn eigen label JinxworldAl snel werden verschillende titels aangekondigd zoals Scarlet, Pearl en deze Cover.

 

Het verhaal begint op een vertrouwde omgeving, namelijk een Comic Conventie. Daar maken we kennis met artist Max Field een bekende tekenaar. Hij maakt op zijn beurt kennis met een enthousiaste fan Julia die heel wat artwork van hem opkoopt. Een tijdje later ontmoeten ze elkaar weer op een Comic Con in London, daar komt Field iets vreemd te weten,…

Aan het begin van het verhaal weet je nog niet goed waarheen het verhaal je zal drijven. Het mysterieuze personage Julia dat Field toevallig blijft tegenkomen, zorgt voor een mooie en onverwachte plottwist.

Cover is een miniserie in zes delen geschreven door Brian Michael Bendis (Superman, Alias, Powers) en met de verbluffende art van David Mack (Daredevil, Jessica Jones, Kabuki). De twee vormen een krachtig team waar het artwork duidelijk op de eerste plaats staat. Hiermee bedoelen we niet dat het verhaal minderwaardig is, maar dat het artwork zo prachtig is dat je er uren naar kan staren.

Al van in het begin zijn we meer fan van Brian Michael Bendis zijn eigen creaties (Powers, Jessica Jones) en dat gevoel hadden we ook meteen bij het lezen van Cover. Het is een atypisch verhaal dat zich nog in alle richtingen kan gaan ontwikkelen. En dat houdt het natuurlijk ook boeiend en mysterieus. Bendis mag naar onze mening honderd van deze verhalen schrijven en maar één Superman-comic per week afleveren. Probleemloos. Wat we ons wel afvragen: kan Bendis een goed verhaal opbouwen in slechts zes issues?

We hebben er al veel naar verwezen, maar we moeten het toch nog eens hebben over het artwork. Wie bekend is met het werk van David Mack wist dat hij een mooi staaltje werk kon verwachten. De artist en colorist hebben hier heel goed samengewerkt. In het begin zien je heel weinig kleur, het is allemaal wat vaag en misschien zelf een beetje eentonig.

Maar hoe meer we het personage van Julia leren kennen hoe meer kleur er verschijnt bij haar. Er zijn heel veel panels op dezelfde manier ingekleurd, maar dan zijn er de panelen waar er prachtig gebruikgemaakt is van kleuren.

 

Cover, de nieuwe titel in het Jinxworld-imprint, is op vlak van verhaal en art heel apart! Beide vullen elkaar perfect aan waardoor je vanaf pagina één middenin het verhaal zit. Bendis en Mack zijn dan ook simpelweg een dream team.

Cover #1 bij Archonia

Comments

comments


Joffrey

 
avatar