Random Article


FACTS Fans zijn opnieuw “Freaks” volgens Het Laatste Nieuws & Het Nieuwsblad

 

Posted 01/10/2018 by

Een mentaliteitswijziging kan lang duren. Daarvan zijn we ons zeker bewust. Maar toch hadden bij we bij Brainfreeze gehoopt dat ons opiniestuk tegen De Morgen twee jaar geleden meer had bereikt. Heel wat mensen leken met ons akkoord te gaan en de krant kon niet anders dan ons van een weerwoord te dienen.

Nu zijn we twee jaar later – opnieuw in de nasleep van een FACTS Fall Edition en opnieuw duikt de term “freaks” op. All in good sport, zonder twijfel, en hopelijk zonder kwade bedoelingen, maar het is nog steeds een geladen term voor fans van tv, film, anime, comics en videogames. Boosdoeners dit keer zijn de (haast dezelfde) redactie van Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad die natuurlijk een graantje proberen mee te pikken van de populairste conventie uit de Benelux.

Van de vergelijking met de voetbalfans tot het voorstellen van andere benamingen: gezien er eigenlijk niet zo heel veel veranderd is, verwijzen we de auteurs en ook jullie graag nog eens door naar ons De Morgen-artikel. Jammer genoeg moet dat wel.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.