Random Article


Review: Heroes in Crisis #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Goeie opzet. Interessant thema. Prachtig getekend.

Op zijn slechtst


Ingetogen. Weet je nog niet meteen bij de keel te grijpen.


Met een slachtpartij in een centrum voor superhelden met PTSS belooft Batman-schrijver Tom King het DC-universum op zijn kop te zetten. Lees hier onze recensie van het eerste deel van Heroes in Crisis, het volgende grote DC-event…

Posted 27/09/2018 by

 
Full Article
 
 

We built this to help them. I mean, to help us. And now…

Wanneer het woord “Crisis” in een DC Comics-titel verschijnt, weet je dat het menens is. Heroes in Crisis is de volgende grote evenementreeks bij de uitgever en belooft het DC-universum alweer op zijn grondvesten te doen daveren. Makers Tom King (Batman, Vision) en Clay Mann (Superman, Action Comics) gaan geen grootse continuïteitsaanpassingen doen aan het multiversum, zoals het geval was bij een Crisis on Infinite Earths of Infinite Crisis, maar eerder een dieper, persoonlijker moordmysterie voorschotelen dat niet zonder gevolgen blijkt. Gelijkaardig aan wat Brad Meltzer in 2004 dus deed met het controversiële Identity Crisis.

Net zoals Identity Crisis, opent Heroes in Crisis met het onderzoek naar een moord. Sanctuary, het geheime toevluchtsoord dat Superman, Batman en Wonder Woman opgericht hebben voor superhelden met PTSS en andere aandoeningen, werd aangevallen. Alle aanwezigen zijn dood, waaronder ook enkele gekende DC-superhelden. De enigen die aan de slachtpartij ontsnapt zijn, zijn Harley Quinn en de doorheen de tijd reizende Booster Gold. Zij starten een gevecht middenin een vredig Amerikaans stadje. Wie van hen is de moordenaar? En waarom?

Heroes in Crisis plaatst de spotlight op voornamelijk Harley en Booster, terwijl Superman, Batman en Wonder Woman de plaats van de misdaad bezoeken. Daartussen krijgen we korte fragmenten van interviews die een therapeut met de in Sanctuary vermoorde superhelden afnam. Schrijver Tom King heeft ervaring met PTSS (de schrijver is immers ex-CIA), maar in dit eerste deel graaft hij nog niet al te diep in de psyche van de DC-helden. Heroes in Crisis #1 is duidelijk een set-up voor wat komen zal. Het is dan ook spijtig dat we nog niet veel van Sanctuary – dat al jaren zou bestaan in het DC-universum maar waarvan we nu pas iets te zien krijgen – komen te weten. Alles wat we hier zien van het oord, weten we al uit promotionele interviews voor deze reeks. Veel actie of heroïsche opofferingen zijn er ook nog niet. De slachtoffers van het Sanctuary-bloedbad zijn al gemaakt wanneer de comic start. Er zijn enkele bekende namen bij, maar veel impact creëert men niet wanneer deze maar in enkele panels te zien zijn. De tekeningen van Clay Mann zien er dan weer prachtig uit en dragen bij tot het grimmige realisme van het verhaal.

 

We zouden willen dat we het eerste deel van een nieuw DC-event alweer een knaller konden noemen, maar King neemt duidelijk zijn tijd met Heroes in Crisis en start heel ingetogen. Het eerste deel is zeker interessant en spannend genoeg om de serie te willen blijven volgen, maar weet je gewoon nog niet meteen bij de keel te grijpen. En dat is een beetje spijtig…

Heroes in crisis #1 bij Archonia

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.