Random Article


Review: Doomsday Clock #7

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Op zijn best


Schokkende onthullingen. Terugkeer van Doctor Manhattan. Talloze slimme easter eggs.

Op zijn slechtst


Gaat enorm snel vooruit. Het blijft vreemd om Batman slechts als een bijpersonage te zien.


De werelden van DC Comics en Watchmen zijn nu volledig in elkaar verstrengeld wanneer niemand minder dan Doctor Manhattan terugkeert in Doomsday Clock #7. Lees hier onze recensie!

Posted 27/09/2018 by

 
Full Article
 
 

Hello, Jon.

Na de controversiële Before Watchmen-prequels en de aanloop in de DC Universe Rebirth one-shot en Batman/The Flash: The Button, is het eindelijk zover. DC Comics heeft de ballen gekweekt om een sequel te breien aan Watchmen, de bejubelde graphic novel door Alan Moore en Dave Gibbons die in 1986 het summum was van de superheldendeconstructie. Doomsday Clock is echter meer dan een sequel tot Watchmen, het is ook een cross-over met het grotere superheldenuniversum van DC. De eerste helft van de reeks was alvast een schot in de roos en deze week gaat de twaalfdelige serie van Geoff Johns en Gary Frank (Superman: Secret Origin, Shazam!, Batman: Earth One) verder met Doomsday Clock #7.

Doomsday Clock ging tot hiertoe vrij traag vooruit. Maar in dit deel volgt de ene schok na de andere. Alles draait natuurlijk om de terugkeer van niemand minder dan Doctor Manhattan, het enige superwezen uit het Watchmen-universum die zich de afgelopen jaren met het herschrijven van de geschiedenis van het DC-universum heeft bezig gehouden. Ondertussen is er nog wat heisa tussen Batman, The Joker, de nieuwe Rorschach, Comedian, Mime en Marionette, terwijl Ozymandias – ‘s werelds slimste man – wederom een plan lijkt te hebben…

Het is moeilijk om iets rond Doomsday Clock #7 te schrijven zonder in hevige spoiler territory terecht te komen, maar je mag er zeker van zijn dat de comic je op het puntje van je stoel houdt. We komen nog niet veel te weten over de motieven van Doc Manhattan (die worden belooft in het volgende deel), maar we zien wel hoe Jon her en der aanpassingen doorvoerde aan de flow van het DC-universum – met grote gevolgen. Het persoonlijke verhaal van de nieuwe Rorschach wordt eveneens wat uitgediept, terwijl het toch vooral weer Ozymandias is de touwtjes in handen lijkt te hebben. Of dat even goed zal aflopen als de vorige keer, dat is nog maar de vraag. Ster van de comic is hoe dan ook wel Jon Osterman/Doc Manhattan, wiens stem en karakter perfect worden gevat door Geoff Johns zonder dat het teveel een imitatie wordt van Alan Moore.

Doomsday Clock #7 is één van de snellere, maar tegelijk ook betere en spannendste delen van het evenement. De talrijke easter eggs en implicaties voor de toekomst van het DC/Watchmen-universum zijn onthutsend en zullen de komende maanden door de hardcore fans uitvoerig uiteengezet worden. Geoff Johns en Gary Frank hebben alweer een knaller afgeleverd. Wat. Een. Reeks.

Doomsday Clock #7 bij Archonia.com

 

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #1

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #2

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #3

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #4

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #5

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #6

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.