Random Article


Review: Batman – Damned #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $6.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
7 total ratings

 

Op zijn best


Een spiritueel vervolg op "The Joker". Enkele leuke redesigns. Mysterieus en o zo duister.

Op zijn slechtst


De overbodige Bat-penis.


Over de penis van Batman hadden we het al, maar dit keer lazen we de volledige comic van Brian Azzarello en Lee Bermejo!

Posted 23/09/2018 by

 
Full Article
 
 

Alfred… I need your help…

De penis van Batman was misschien het gespreksonderwerp van dienst, maar die prent kwam er natuurlijk niet in een creatief vacuüm. Daarom kijken we vandaag naar het oversized Batman: Damned #1 van schrijver Brian Azzarello (100 Bullets) en artiest Lee Bermejo (Joker, Before Watchmen: Rorschach).

Het gaat niet goed Batman. Een bloedende en gebroken Dark Knight wordt wakker in een ambulance die door de straten van Gotham City scheurt. Wanneer een bezorgde dokter zijn masker wil afnemen, springt Batman in een adrenalinestoot uit de wagen en strompelt hij verder. Al snel stuikt de Caped Crusader opnieuw in elkaar en beginnen de hallucinaties. Of is dat toch echt John Constantine?

Wat is dit toch weer een duistere comic – en dan niet door de overbodige penis. Nee, Brian Azzarello schept een beeld van een vreselijk, maar o zo mysterieus Gotham City met verschrikkelijke mensen – ook diegenen waar je dat misschien niet had van verwacht. We kijken naar jou, Thomas Wayne. Wie anders dan Lee Bermejo om opnieuw samen te werken met Azzarello dankzij zijn schilderachtige en opvallende stijl. Visueel is de comic een donkere parel!

 

Voorlopig lijkt Batman: Damned een spiritueel vervolg op de jubelde Joker-graphic novel te worden. Hetzelfde creatieve team komt nu met een even duister verhaal rond Batman dat het uithangbord van DC’s Black Label belooft te worden. Het duo Batman/John Constantine, de grauwe sfeer en het constante mysterie doet ons naar meer verlangen! O, en over die Bat-penis: dat zijn slechts twee panels in een oversized comic.

Batman Damned bij Archonia

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.