Random Article


Review: Extermination #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Een spannende start met al meteen een belangrijk slachtoffer!

Op zijn slechtst


Een korte recap kon handig zijn.


Marvel’s nieuwste (en eindelijk eens te volgen) X-Men-event opent met een knaller! Hier onze recensie van “Extermination” #1!

Posted 26/08/2018 by

 
Full Article
 
 

The future depends on it.

De uitroeiing van de jonge X-Men, dat is wat Marvel belooft met Extermination. Met een andere catastrofe op komst in Uncanny X-Men wordt deze vijfdelige minireeks die de tijdscrisis poogt op te lossen, slechts een prelude. Aan schrijver Ed Brisson (Cable, Iron Fist) en artiest Pepe Larraz (Avengers) om een eervol einde te breien aan het tijdperk van X-Men-dubbelgangers…

Twintig jaar in de toekomst. New York City. De X-Men zijn verslagen. Neergeslagen. En overleden. Een in schaduw gehulde figuur loopt rond in de ruïnes van Xavier’s Institute en zegt dat dit allemaal fout is. Het is aan hem/haar om alles recht te zetten. Een portaal naar onze tijd opent.

Hier lopen nog steeds de jonge versies van Cyclops, Jean Grey, Iceman, Beast en Angel rond. Ze zijn op zoek naar nieuwe mutanten en begeleiden hen naar hun veilige thuishaven. Ze bevechten schurken en gaan om met de helden uit deze periode. Kortom, ze hebben zichzelf bewezen en zijn hier erkend als “echte X-Men”. Maar nu jaagt iemand hen op…

In 2012 werden de originele vijf X-Men uit hun tijdlijn geplukt door de huidige X-Men om een post-Avengers vs X-Men-Cyclops te tonen “hoe het (en hij) vroeger was”. Nu is dat niet meer nodig terwijl Marvel werkt aan een herkenbare status-quo. De filmrechten van de X-Men (en Fantastic Four) zijn immers opnieuw in handen van Marvel Studios en daar kan Brisson van profiteren. En dat doet hij duidelijk ook. Meteen sterft een belangrijke figuur en worden de merry mutants in het nauw gedreven. Spannend en meeslepend!

Aan het tekentalent van Pepe Larraz moet ondertussen niet meer getwijfeld worden. Na zijn Avengers-run waarop hij bewezen heeft dat hij teambooks aankan, mag hij hier een van de andere belangrijke groepen weergeven. We gokken dat Extermination voor hem het opstapje wordt naar meer.

 

Marvel’s Extermination is voor een keer een oprechte titel zonder al te veel marketing-leugens. Meteen vallen er slachtoffers en wordt de spanning opgevoerd. Eindelijk nog eens een (toegegeven kleiner) event waar we naar uitkijken!

Extermination bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.