Random Article


Review: Batman – Kings of Fear #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Heerlijk nostalgisch! Eentje voor de jaren negentig-fans van Batman!

Op zijn slechtst


Tijdsgebonden.


Als iemand bij DC een kluis zou hebben opengedaan en deze comic van twintig jaar geleden zou hebben gevonden: we geloofden het! Batman: Kings of Fear is er eentje voor de jaren negentig-Batman-fans (en dus eigenlijk ook zichzelf respecterende Batman-fan)!

Posted 26/08/2018 by

 
Full Article
 
 

Boo!

Na de aankondiging dit voorjaar kwam Batman: Kings of Fear al snel op de pull-list van heel wat DC Comics- en Batman-fans. Geschreven door auteur Scott Peterson en getekend door jaren negentig-legende Kelley Jones? Vergeet de foute party! Deze zesdelige minireeks is de ultieme “back to the 90s”-trip!

Batman patrouilleert al heel wat jaren in Gotham City. Schurk na schurk vangt hij. Dreiging na dreiging stopt hij. Maar hoeveel zin heeft het allemaal? Ze ontsnappen toch maar uit Arkham Asylum. Dat is de mindset waarin onze Dark Knight zich momenteel bevindt. Batman zit psychologisch diep en daar wil niemand minder dan de Scarecrow van profiteren.

Twijfel, angst en onzekerheid zijn de emoties waarop hij nu met zijn gas gaat inspelen tijdens een opgezette opstand in Arkham. Of zoals Admiral Ackbar zou zeggen: it’s a trap!

De combinatie van Batman-schrijver/redacteur Scott Peterson en Kelley Jones, bekend van toppers zoals de Knightfall-verhaallijn en de Batman Vampire-specials. De typische lange oren voor Batman en kledij voor de Rogues Gallery. En natuurlijk die grimmige sfeer. Zelfs de stijl van Jones is nauwelijks tot niet veranderd en de claustrofobische aard van het verhaal past perfect in het Knightfall-tijdperk. Dat is wat je kan verwachten van deze minireeks. Is dat goed? Volgens ons wel!

We houden het kort. Als iemand bij DC een kluis zou hebben opengedaan en deze comic van twintig jaar geleden zou hebben gevonden: we geloofden het! Batman: Kings of Fear is er eentje voor de jaren negentig-Batman-fans (en dus eigenlijk ook zichzelf respecterende Batman-fan)!

Batman Kings of Fear bij Archonia

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.