Random Article


Review: Fantastic Four #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: , ,
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $5.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Dan Slott doet zijn best en komt met een emotionele teaser. Degelijk tekenwerk.

Op zijn slechtst


We voelen toch een beetje bedrogen. Onderdeel van een sluwe marketingzet.


Reed, Sue, Ben, Johnny: welkom thuis! Lees hier onze recensie van Marvel’s Fantastic Four #1!

Posted 08/08/2018 by

 
Full Article
 
 
The FF. The ever-lovin Fantastic Four.
Reed, Sue, Ben, Johnny: welkom thuis! 57 jaar na hun debuut in 1963 verschijnt bij Marvel opnieuw een langverwachte Fantastic Four #1. De comic betekent de terugkeer van Marvel’s allereerste superhelden en is in handen van Amazing Spider-Man-schrijver Dan Slott en artieste Sara Pichelli (Ultimate Spider-Man).

Het Marvel-universum mist haar Fantastic Four. Nog steeds. We volgen Johnny Storm en Ben Grimm, twee achtergebleven kernleden van het team, die verdergegaan zijn met hun leven, maar nooit echt hun verleden hebben losgelaten.

Hun avonturen sinds de verdwijning van Reed Richards, Susan Storm en hun kinderen in Secret Wars in 2015, zeker na de hints in Marvel Legacy #1 en Marvel’s Two-in-Onegaan dus voorlopig verder. Maar daar komt heel binnenkort verandering in…

Je merkt het ongetwijfeld al aan de synopsis hierboven, maar heel veel Fantastic Four zit er niet in deze Fantastic Four #1. Slott speelt voorlopig vooral in op de emotionele invalshoek en grijpt terug naar de afgelopen jaren – hoe Ben en Johnny hun leven verder moesten zetten. Qua verhaal heeft het dan ook veel weg van Zdarsky’s Two-in-One.

Easter eggs en knipogen zijn er natuurlijk bij de vleet voor de FF-fans. Zelfs is er plaats voor een optreden van Doctor Doom. Gelukkig is er dus wel wat voor wie een meer traditionele Fantastic Four-comic verwacht. Ook het tekenwerk van Pichelli, vooral bij de meer tragische momenten, is sterk. Maar echt indrukwekkend – of fantastisch – is het misschien nog niet. Ook Simone Bianchi levert enkele pagina’s af, trouwens.

 

Was het wat we verwachtten of waar we op hoopten? Nee. Maar gelukkig is wat we kregen wel oké. Dan Slott maakt van zijn eerste Fantastic Four-comic een slot voor de afgelopen jaren zonder de Fantastic Four en bereidt rustig zijn echte weerzien voor. Net zoals Batman #50 of X-Men Gold #30 krijg je hier niet wat de marketing beloofde en werd dit debuut meer een nieuwe Two-in-One dan een echte Fantastic Four-comic.

Fantastic Four #1 bij Archonia

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.