Random Article


Review: Doomsday Clock #6

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Werelden van DC en Watchmen smelten meer en meer samen. Supermen Theory blijft interessant.

Op zijn slechtst


/


We zitten in de helft van de DC/Watchmen crossover Doomsday Clock en Geoff Johns en Gary Frank leveren één van de beste delen tot hiertoe. De personages uit Watchmen zijn veel gewoon, maar hoe reageren ze op The Joker en een leger DC-villains? Kom het te weten in Doomsday Clock #6…

Posted 28/07/2018 by

 
Full Article
 
 

It hurts when I smile

Na de controversiële Before Watchmen-prequels en de aanloop in de DC Universe Rebirth one-shot en Batman/The Flash: The Button, is het eindelijk zover. DC Comics heeft de ballen gekweekt om een sequel te breien aan Watchmen, de bejubelde graphic novel door Alan Moore en Dave Gibbons die in 1986 het summum was van de superheldendeconstructie. Doomsday Clock is echter meer dan een sequel tot Watchmen, het is ook een cross-over met het grotere superheldenuniversum van DC. De start van de reeks was alvast een schot in de roos en deze week gaat de twaalfdelige reeks van Geoff Johns en Gary Frank (Superman: Secret Origin, Shazam!, Batman: Earth One) verder met één van de betere delen tot hiertoe in Doomsday Clock #6.

De Mime en Marionette, twee villains uit het Watchmen-universum die zijn meegereisd naar het DC-universum, hebben eindelijk een tête-à-tête met The Joker. De Clown Prince of Crime is gelukkig, want hij heeft net Batman gevangengenomen en is op weg naar een meeting met verschillende villains uit Gotham City en Central City rond de Supermen Theory en de rellen die erdoor veroorzaakt worden. De Comedian ligt echter op de loer…

In Doomsday Clock #6 komen de werelden van DC en Watchmen weer wat meer samen. Het is grimmig om te zien hoe donker en Watchmen-achtig het DC-universum binnen 1 jaar fictieve tijd is geworden vanwege de Supermen Theory. Mime en Marionette – wiens oorsprongsverhaal in flashback wordt verteld – passen goed in de duistere onderwereld van Gotham, terwijl hun oorsprongsverhaal perfect werkt in het grotere plaatje van Watchmen. De interacties met de nog meer gestoorde en onvoorspelbare Joker zorgen voor enkele hoogtepunten. De uit de dood teruggekeerde Comedian ontpopt zich dan weer tot een soort Punisher, een boeman voor de onderwereld. De bijlages rond enkele minder bekende DC-villains als Typhoon proberen je dan weer mee te krijgen met de Supermen Theory die het DC-universum duidelijk op zijn kop zet.

Geoff Johns en Gary Frank hebben met Doomsday Clock #6 één van de interessantste en beste delen van het verhaal tot hiertoe gebracht. De werelden van DC en Watchmen smelten meer en meer samen en we kunnen niet wachten om te zien waar het allemaal naartoe zal leiden…

Doomsday Clock #6 bij Archonia.com

 

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #1

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #2

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #3

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #4

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #5

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.