Random Article


Review: X-23 #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Op zijn best


Knap artwork. Een relatief goed instappunt, gezien de materie, maar...

Op zijn slechtst


... Zal daardoor wat fans van de vorige X-23-verhalen tegen de borst stoten. Voorlopig nog iets te vaag.


Nu de echte Wolverine binnenkort terugkeert, is het tijd voor de “All-New Wolverine” om opnieuw “X-23” te worden! Hier onze recensie van X-23 #1!

Posted 18/07/2018 by

 
Full Article
 
 

You throw trucks at my sister… I cause you serious pain.

Binnenkort is Marvel’s enige echte geklauwde en harige Canadese mutant terug en dus is het tijdperk van de “All-New Wolverine” voorbij. Mariko Tamaki (She-Hulk) en artiest Juann Cabal (All-New Wolverine) komen daarom met een nieuwe X-23-reeks die deels volgt op All-New en deels een instappunt voor nieuwe lezers vormt.

De afgelopen maanden was Laura Kinney een echte superheldin. Als de All-New Wolverine maakte ze het mooie weer in het Marvel-universum en beleefde ze allerlei avonturen met haar “zus” Gabby/Honey Badger. Om helemaal los te komen van haar verleden, moet ze wel eerst de confrontatie daarmee aangaan.

Ditmaal betekent dat het oprollen van illegale programma’s à la Weapon X en het voorkomen van meer Wolverine-klonen. Laura en Gabby’s opdracht wordt echter opgeschud wanneer de Stepford Cuckoos gelijkaardige plannen lijken te hebben.

Best vreemd, deze overgang van All-New Wolverine naar X-23. Terwijl de schrijvers en Laura in All-New Wolverine verschillende keren aangaven dat “X-23” haar slavennaam is en dat ze die naam verafschuwt, pronkt die hier toch weer als titel en wordt die ook als nickname gebruikt. Waarom ze net geen Wolverine meer is, begrijpen we misschien wel vanuit commerciële redenen, maar in-universe volgt er – voorlopig – geen uitleg.

Het houdt het verhaal wel open voor nieuwe lezers, wat ook de bedoeling lijkt. De comic begint zelfs met een flashback naar Lauras origin story. Wat gelukkig wel behouden blijft uit All-New Wolverine, is de leuke dynamiek tussen Gabby & Laura. Zij zorgen nog steeds voor een emotionele link met de lezer, terwijl het artwork van de terugkerende Cabal die verder bindt. Vooral zijn close-ups zijn indrukwekkend.

 

X-23 probeert een handig instappunt te zijn voor nieuwe lezers en slaagt daar voor het grootste stuk in, maar door de opzet rond klonen en voor nieuwkomers onduidelijke familiebanden gaat dat onvermijdelijk een stuk verloren. De terugblik naar het verleden voelt daarom, zeker voor All-New Wolverine/X-23-fans, als een stap in de verkeerde richting. Hopelijk volgt er meer uitleg in de slotdelen van The Hunt for Wolverine. We wachten af…

X-23 #1 bij Archonia

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.