Random Article


Dark Horse verstript Alien 3 Screenplay van Cyberpunklegende William Gibson

 

Posted 13/07/2018 by

Het internet ligt bezaaid met onafgewerkte of ongeproduceerde screenplays van films. Hetzelfde geldt voor Alien 3, de derde film in de sci-fi horrorfranchise van 20th Century Fox uit 1992. Aanvankelijk schreef cyberpunklegende William Gibson (Neuromancer) een scenario, dat uiteindelijk werd afgewezen. Het scenario van Alien 3 zou uiteindelijk geschreven worden door David Giler, Walter Hill en Larry Ferguson, met David Fincher achter de camera. De film werd een succes, maar polariseerde het publiek.

Dark Horse Comics, dewelke de rechten op de Alien-franchise in handen hebben, zijn geen vreemde tot het verstrippen van ongeproduceerde screenplays (zie bijvoorbeeld de oorspronkelijke Star Wars-draft van George Lucas). Nu gaan ze ook hetzelfde doen voor het Alien 3-scenario van William Gibson. De miniserie zal geschreven en getekende worden door Johnnie Christmas (Sheltered) en het eerste deel ligt in november in de winkelrekken.

De plot wordt volledig anders dan de uiteindelijke filmversie van Alien 3. Heldin Ellen Ripley zal nu niet stranden op een gevangenisplaneet, maar de USS Sulaco – met daarin Ripley, Hicks, Newt en de restanten van de androïde Bishop (de overlevenden van Aliens) – wordt onderschept door de Union of Progressive Peoples. Ze onderscheppen echter hierbij ook een facehugger, waardoor de nachtmerrie opnieuw kan beginnen. Verwacht een Alien-verhaal met heel wat onderliggende Koude Oorlog-achtige thema’s, een oorlog tussen twee overheden om van de Xenomorph biologische wapens te maken en een grote rol voor Bishop.

Alles over de Aliens-comics van Dark Horse lees je in onze START TO READ.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.