Random Article


Review: The Amazing Spider-Man #1/802

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Een ode aan hoe Spider-Man voor "One More Day" was - en hoe hij opnieuw kan zijn. Een klassiek Spider-Man-verhaal van Nick Spencer. Schitterend tekenwerk van Ryan Ottley.

Op zijn slechtst


Een onvergeeflijk continuïteitsfoutje.


Na Dan Slott slingert Marvel’s The Amazing Spider-Man een nieuwe richting in dankzij Nick Spencer & Ryan Ottley! Hier onze recensie van dit langverwachte nummer één – ook wel “Brand New Day 2.0” mét Mary Jane!

Posted 12/07/2018 by

 
Full Article
 
 
Because we’re together

Het controversiële tijdperk van Dan Slott op The Amazing Spider-Man is voorbij. Aan schrijver Nick Spencer (Superior Foes of Spider-Man, Secret Empire) en tekenaar Ryan Ottley (Invincible) om Marvel’s primaire held in een nieuwe richting te sturen. En dat doen ze door naar het verre pre-One More Day-verleden te kijken…

Het grootse gevecht met de Green Goblin is voorbij en Peter Parker herneemt zijn dagelijkse leventje in New York City. Samen met zijn huisgenoot Randy Robertson – die dat ook al even was in de jaren negentig – probeert hij die andere inwoner te overleven. Geluidsoverlast en lege koelkasten zijn nog het minste probleem met iemand als de schurk Boomerang/Fred Myers als huisgenoot.

De explosieve thuissituatie wordt echter ontmijnd wanneer New York City voor de zoveelste keer onder vuur ligt van een buitenaardse dreiging. We herkennen de Avengers, X-Men, de Guardians of the Galaxy en enkele leden van de Fantastic Four, maar natuurlijk ook The Amazing Spider-Man. Erg blij om de webslingeraar te zien zijn de andere helden echter niet…

Dat de comic opent met een duidelijke flashback naar Back in Black – één van de favoriete verhalen van ondergetekende en volgens sommigen zelfs “het laatste goede Spidey-verhaal” -, vertelt al meteen iets over Nick Spencer en zijn visie op Spider-Man. In eerste instantie komt hij – na zijn ondermaatse Secret Empire en het goed onthaalde The Superior Foes of Spider-Man – met een nieuwe status-quo volgens het boekje. De onderlinge relaties, belangrijkste randpersonages, jobs en het superheldenleven: het komt allemaal aan bod zoals je zou verwachten.

Spencer doet echter meer dan dat en pikt meteen in op de wereld voor & na One More Day (en de soft reboot die daarop volgde). Er is tijd en ruimte in deze extra dikke comic voor callbacks naar Superior Spider-Man, het beste verhaal van Dan Slott, en Back in Blackmaar ook de periode van Peter Parker als CEO van Parker Industries. Bij die laatste verwijzingen herkennen we zelfs het besef dat Spidey in die recente periodes niet “Spidey” was – zowel letterlijk al figuurlijk. Daarnaast zet Spencer volop in op een open liefdesbrief aan de relatie tussen Peter Parker en Mary Jane. Die continuïteitsfout met Ben Reilly: The Scarlet Spider en Mysterio kunnen we jammer genoeg niet verklaren.

In navolging van zijn andere Spidey-creatie, Superior Foes, is er ook wat aandacht voor onder meer Boomerang en een meer komische toon. De combinatie van wat goede ouwe ironie, Parker Luck en enkele hilarische composities van Ottley zorgen er ook voor dat je meer dan eens luidop zult lachen. Buiten bij die oprechte speech over verantwoordelijkheid van Aunt May. Ja, Nick Spencer heeft absoluut zijn best gedaan.

Sinds zijn debuut op Invincible wordt er al gefluisterd dat Ryan Ottley de overstap moest maken naar Marvel en Spider-Man op de een of andere manier moest tekenen. Nu kan hij dat meteen doen voor hun prestigieuze hoofdreeks. Kenmerkend voor zijn dynamische stijl zijn nog steeds zijn visuele humor gecombineerd met energetisch lijnwerk – perfect voor Spidey. Inkter Cliff Rathburn (o.a. Invincible) inkt natuurlijk het potloodwerk van zijn oude collega met vertrouwen, net zoals coloriste Laura Martin die voor opvallend lichte en hier en daar glanzende kleuren kiest.

 

Wat een debuut! We waren sceptisch na Secret Empire, maar Nick Spencer wist ons helemaal te overtuigen met deze ode aan hoe het ooit was – en hoe het nu opnieuw kan zijn. Het tekenwerk van Ryan Ottley is natuurlijk prima voor een beweeglijk personage zoals Spider-Man en qua art belooft dit een schitterende run te worden. Wat zijn we blij dat nummer twee deze maand al verschijnt!

The Amazing Spider-Man #1 bij Archonia

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.