Random Article


Review: Superman #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Universum:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Ideaal instappunt. Interessante cliffhanger.

Op zijn slechtst


Er gebeurt nog niet bijster veel.


Na de Man of Steel-minireeks, neemt Brian Michael Bendis het roer van DC’s Superman-titels over. Samen met Ivan Reis opent hij een nieuw hoofdstuk en een ideaal instappunt voor ‘s werelds eerste superheld in Superman #1…

Posted 11/07/2018 by

 
Full Article
 
 

I miss my family

Na de Man of Steelminireeks, begint voormalig Marveltopschrijver Brian Michael Bendis (Avengers, Ultimate Spider-Man) – net zoals John Byrne 30 jaar geleden – aan zijn run op Superman en zusterreeks Action Comics bij DC. Voor deze nieuwe Superman #1 wordt hij bijgestaan door artiest Ivan Reis (Blackest Night).

De gebeurtenissen van The Man of Steel hebben de wereld van ‘s werelds eerste en grootste superheld ferm dooreengeschud. Superman kwam te weten dat de monsterlijke Rogol Zaar verantwoordelijk was voor de vernietiging van zijn geboorteplaneet Krypton. Zaar vernietigde tevens het Fortress of Solitude en de Bottled City of Kandor vooraleer hij verslagen werd en in de Phantom Zone opgesloten werd. Ondertussen zijn ook Superman’s vrouw Lois Lane en hun zoon Jon Kent op ruimtereis vertrokken, samen met Kal-El’s uit de dood herrezen biologische vader Jor-El. Ook Supergirl is weg, op zoek naar antwoorden rond de vernietiging van Krypton. De man van staal begint dus zeer eenzaam aan dit eerste deel van zijn nieuwe reeks.

Brian Michael Bendis en Ivan Reis nemen hun tijd om de nieuwe status quo van Superman uit te beelden, met de bouw van een nieuw Fortress of Solitude, een korte ruimtetrip, enkele cameo’s van de Justice League en vooral een interessant gesprek met J’onn J’onnz, de Martian Manhunter. Net als Superman ook de “laatste” overlevende van een dode planeet. Het verwijt dat Superman meer kan doen voor de mensheid en de Aarde op intergalactisch niveau dan letterlijk “brandjes blussen” blijft interessant, maar we weten allemaal hoe het gaat in het superheldengenre wanneer de helden zich meer en meer zouden bemoeien in de zaken van de mensheid. Leuk is ook de manier waarop Bendis aantoont hoe druk Superman het heeft, door hem tijdens het gesprek constant even mensen te laten redden.

Bendis heeft in de Man of Steel-reeks al getoond dat hij het karakter van Superman begrijpt en doet dat hier opnieuw. Het tekenwerk van Ivan Reis is prima en ligt in lijn met de vaste DC-huisstijl. De cliffhanger mag er ook best zijn en lijkt dan eindelijk de eerste grote verhaallijn te beginnen. Excellente opener en ideaal instappunt, deze Superman #1.

Superman #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.