Random Article


Review: Captain America #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Coates keert terug naar een meer realistisch Captain America-verhaal met een supporting cast die doet denken aan Brubakers run. De actievolle momenten van Yu.

Op zijn slechtst


De close-ups van Yu.


Schrijver Ta-Nehisi Coates (Black Panther) komt met een meer realistisch Captain America-verhaal en een supporting cast die doet terugdenken aan de run van Ed Brubaker! Hier onze recensie van Captain America #1!

Posted 08/07/2018 by

 
Full Article
 
 

Drop your weapons, soldiers.

Na Iron Man en Thor is het nu de beurt aan dat andere lid van Marvel’s Big Three om zijn nieuwe ongoing te starten. Aan Ta-Nehisi Coates (Black Panther) en artiest Leinil Yu (New Avengers) om een koerscorrectie vanjewelste voor Captain America door te voeren na het tussenstuk van Waid & Samnee, maar natuurlijk vooral Secret Empire.

Nog niet zo heel lang geleden was het Hydra gelukt. De terroristische groepering en erfvijand van Captain America/Steve Rogers nam de wereld over en bouwde een Secret Empire uit. Geleid door niemand minder dan… Marvel’s Sentinel of Liberty zelve. Uiteindelijk werden ze verslagen en begon Cap aan de ultieme PR-terugslag in zijn meest recente reeks.

Opgeruimd staat netjes, toch? Maar voor elk afgehakt Hydra-hoofd krijg je er twee bij en dus duikt de groep hier weer op. Als Cap dan ook nog eens een bende Nukes moet stoppen, is het hek helemaal van de dam.

Deze Captain America #1/705 speelt natuurlijk stevig in op de gevolgen van Secret Empire en hoe dat niet “deze” Captain America was – maar een creatie van Kobik. Centraal staat de dramatische impact van de Hydra-verhaallijn op Amerika en de vraag of er nu nog plaats is voor Cap als een ideaalbeeld. Die hele symboliek en supporting cast met Sharon Carter en Winter Soldier zorgt bovendien voor Brubaker-vibes wat altijd een goed teken is.

Yu, van New Avengers-bekendheid, levert hier sterk potloodwerk af, vooral bij de actiescènes, maar van zijn close-ups met opvallende lijnen zijn we minder fan. De opbouw van de panels valt dan weer wel te bewonderen. Wanneer Cap naar zijn vijanden snelt, voel je de snelheid. Wanneer Cap een speech geeft aan een kind, voel je de inspiratie. Dat heeft niet alleen te maken met Coates, maar ook de compositie van Yu en schaduw-/inktwerk van Alanguilan:

 

Actie! Amerika! Inspiratie! Coates begint meteen groots en met een politieke inslag – maar anders dan hoe je zou denken én vooral relevant voor Marvel’s universum – in dit debuutnummer voor zijn Captain America-run. Combineer dat met het strakke lijnwerk van Yu en een onverwachte X-villain Selene, en je hebt een comic die wel eens heel interessant kan worden.

Captain America #1 bij Archonia

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.