Random Article


Review: Catwoman #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Een frisse wind voor Catwoman op beweeglijke manier weergegeven.

Op zijn slechtst


De cover suggereert meer antwoorden na Batman #50.


Lees eerst Batman #50 om spoilers te vermijden, maar hier is onze recensie van Catwoman #1 van schrijfster-artieste Joëlle Jones!

Posted 07/07/2018 by

 
Full Article
 
 

Old?!

De afgelopen maanden werd Catwoman vooral geassocieerd met Batman en haar opkomende huwelijk. De dievegge is natuurlijk meer dan dat en daarom, gezien haar opnieuw opflakkerende populariteit, komt DC Comics met een nieuwe ongoing rond Selina Kyle door schrijfster-artieste Joëlle Jones (BatmanLady Killer). Opgelet, lees eerst Batman #50.

Na de onverwachte gebeurtenissen in Batman #50 gaan we nu in op de huwelijksnacht van DC’s Catwoman. Blijkbaar heeft Selina Kyle Gotham City al snel verlaten en beproeft ze haar geluk nu elders. Het is tijd voor een ander van haar negen levens en dat wordt er één zonder Batman.

Het gaat Catwoman echter niet voor de wind. Niet alleen zit ze nog in met het non-huwelijk, maar ook krijgt ze te maken met een Catwoman-copycat.

Wat een jammerlijke launch voor Joëlle Jones. Hoewel zij hier een langverwachte comic rond Catwoman lanceert, wordt dat debuut overschaduwd door de controverse na Batman #50. Laat dat je echter niet tegenhouden om deze strip op te pikken bij je vaste dealer, want boeiend is deze zeker en vast. Het is immers aan Jones om de beslissing van Selina te verduidelijken en vooral te doen begrijpen bij de lezers.

Gelukkig doet ze het allemaal op een luchtige en energetische manier. De glansrol van dienst is bovendien weggelegd voor een sassy Alfred Pennyworth – als je goed oplet. Ook het prachtige en beweeglijke tekenwerk van Jones draagt daar natuurlijk toe bij.

 

Duidelijke antwoorden na Batman #50 krijg je hier – ondanks de bedrieglijke boodschap op de cover – nog niet. Een sterk debuutnummer van Joëlle Jones krijgt de lezer hier gelukkig wel. Zowel qua verhaal als qua tekenwerk bewijst Jones dat ze Catwoman nu al onder de knie heeft!

Catwoman #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.