Random Article


Legendarisch artiest en Spider-Man-bedenker Steve Ditko overleden op 90-jarige leeftijd

 

Posted 07/07/2018 by

Dit keer is het jammer genoeg geen hoax, maar legendarisch artiest Steve Ditko is op 29 juni overleden op 90-jarige leeftijd. Het bericht werd echter vandaag pas de wereld ingestuurd.

Ditko is vooral bekend als de Marvel-artiest die in de jaren zestig samen met auteur Stan Lee iconische helden zoals Spider-Man en Doctor Strange uitvond. Vaak voorzien van een politiek kantje, namelijk het objectivisme van Ayn Rand, schreef en tekende Ditko mee aan Amazing Spider-Man vanaf zijn debuut tot en met nummer 38. Op Strange Tales waarin Doctor Strange debuteerde in nummer 110, werkte hij maar liefst tot en met #146.

Uiteindelijk vertrok Ditko bij Marvel na wrevel met Stan Lee, een situatie waarover nog steeds heel wat onduidelijkheid heerst. Hij werkte even bij DC Comics (als bedenker van onder meer The Question die zijn filosofische overtuigingen verpersoonlijkte) en Charlton, maar zou uiteindelijk terugkeren naar the House of Ideas en sleutelen aan onder meer Micronauts en Machine Man. Een van zijn laatste creaties was de culthit Squirrel Girl.

Doorheen zijn carrière was Ditko opvallend schuchter en deed hij bitter weinig interviews, maar voor fans stond hij steeds open. Die konden hem nog tot vorige maand een brief sturen en een cynisch antwoord terug verwachten.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.