Random Article


Review: Batman #50

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: , , , , , , ,
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: ,
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Een knap jubileumnummer boordevol prachtig tekenwerk.

Op zijn slechtst


Je voelt je toch wat bekocht. Relatief impactloos.


Onze recensie van hét Batman-nummer van de afgelopen jaren met het controversiële huwelijk van Bruce Wayne & Catwoman! Dit keer mét spoilers!

Posted 04/07/2018 by

 
Full Article
 
 
Can I be … happy?

De standaardcover van Mikel Janin.

Het is zover! Maandenlang werkte sterauteur Tom King (Batman, Miracle Man) naar dit jubileumnummer toe. Twee jaar lang plantte hij de creatieve zaadjes, vooral in nummer 24, maar nu is het zover. In Batman #50, het langverwachte jubileumnummer, stappen Catwoman en Batman eindelijk in het huwelijksbootje.

 

Bruce Wayne/Batman en Selina Kyle/Catwoman gaan trouwen. De laatste uren voor hun huwelijk zijn ingegaan en het koppel bereidt zich voor op hun grote dag in het gezelschap van hun vrienden en collega’s.

Zij wordt bijgestaan door haar vriendin en vertrouwelinge Holly Robinson, terwijl hij wordt geholpen door zijn vriend en butler Alfred Pennyworth. En dan is het eindelijk zover…

Spoilers voor Batman #50 hieronder!

 

Wat een vreemde wending. Deze relatie is één van de belangrijkste knipperlichtrelaties in de hele comicbookindustrie en heeft daarom heel wat betekenis voor fans van Batman en Catwoman. Dat hier naar uitgekeken werd, is dus een conservatieve uitspraak. Toch besloot DC Comics via een exclusive van de New York Times de grote onthulling al weg te geven: het huwelijk gaat niet door. Het is trouwens de tweede keer in minder dan een maand dat een langverwacht huwelijk niet doorgaat

Toegegeven, helemaal onverwacht komt het niet. Het thema van wie Batman is, of Bruce Wayne gelukkig kan zijn, en of de één zonder de ander kan, stond al langer centraal bij Tom King. Maar door de onafgebroken stroom aan marketingmateriaal en variant covers voel je je toch wat bekocht.

Dat neemt niet weg dat het extra dikke Batman #50 een knap jubileumnummer werd en qua opzet zeker evenwaardig is aan dat van zijn collega Superman, Action Comics #1000. De emotionele parallellen en opbouw van de panels in Wayne Manor, de vele verwijzingen naar Batman-schrijvers en -artiesten als namen van locaties of zelfs personages, en natuurlijk de terugblik op de relatie van the Bat & the Cat: purrrfect.

En dan zijn er natuurlijk nog de vele artiesten die hieraan werkten, waaronder natuurlijk Mikel Janin en June Chung, maar ook Jason Fabok, Frank Miller, Lee Bermejo, Neal Adams, Tony S. Daniel, Tim Sale, Greg Capullo, Rafael Albuquerque, Andy Kubert, David Finch, Lee Weeks, Jim Lee en nog vele anderen. Bijna allen leveren ze wel een splash page af.

 

Los van de grove PR-blunder bij DC Comics is Batman #50 een prima comic. Hoewel heel wat fans zich na die hele marketingcampagne bekocht zullen voelen, krijgen we hier een oversized jubileum boordevol knap tekenwerk. Alleen zal de impact van deze comic niet lang voelbaar zijn. Op zoek naar een minder controversieel liefdesverhaal rond The Bat & The Cat? Dat vind je in ons artikel over Batman Annual #2.

Batman #50 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.