Random Article


Review: Sentry #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Jeff Lemire grijpt terug naar zijn innerlijke Alan Moore en start een interessante deconstructie van Marvel's Golden Guardian.

Op zijn slechtst


Het tekenwerk doet wat het moet doen, maar verrast nooit.


Jeff Lemire grijpt terug naar zijn innerlijke Alan Moore en start een interessante deconstructie van Marvel’s Golden Guardian, The Sentry, samen met artiest Kim Jacinto! Hier onze recensie!

Posted 02/07/2018 by

 
Full Article
 
 

Where does one end and the other begin?

Het verhaal van The Sentry is ingewikkeld. Niet alleen is het Marvel’s Superman-kloon, maar ook werd hij via een retcon in hun comicbookuniversum geïntegreerd. Hij is, zeg maar, ‘s werelds sterkste superheld die iedereen vergeten is. Tot de recente verhalen in Doctor Strange waar hij (opnieuw) werd teruggebracht. Nu is het aan Jeff Lemire (Moon Knight, Black Hammer) en Kim Jacinto (Avengers: No Surrender) om daar iets mee te doen in deze vijfdelige minireeks.  

Bob Reynolds/The Sentry is terug! Opnieuw vliegt hij rond de Aarde, op zoek naar misdaad en gespuis om zo de mensheid te redden. Telkens wanneer hij dat doet, riskeert hij het om The Void los te laten. Dat is zijn duistere alter-ego, diep verborgen in zijn onderbewustzijn. Gelukkig is hij nu in balans en helemaal zen, dankzij de Sorcerer Supreme. Toch?

Maar gaat het wel zo goed met de Golden Guardian? De enige manier om de terugkeer van The Void te voorkomen was een risicovol helpend handje van Doctor Strange

Gezien het ingewikkelde statuut van The Sentry moest dit openingsnummer wel boeiend worden. En dat werd het. We ontmoeten meteen een hele “Superman-familie” in fysiek gevecht met The Void en zijn duistere leger. Je voelt al waar het naartoe gaat, maar in ware Moon Knight-stijl neemt Lemire een duikvlucht in de verscheurde psyche van The Sentry en volgt zijn innerlijke Alan Moore op weg naar een nieuwe deconstructie van de superheld.

Op vlak van tekenwerk levert Jacinto prima pagina’s af en weet de artiest de ongelooflijke krachten en snelheden van The Sentry perfect weer te geven. Het blijft wel “typisch superhelden”-materiaal en opvallen – zowel goedschiks als kwaadschiks – doen de prentjes nooit. Misschien had voor deze deconstructie een meer unieke tekenstijl beter geweest.

 

Wie nog geen fan was van Marvel’s Superman zal dat nu ook niet worden. Zijn ingewikkelde persona en vreemde geschiedenis worden hier zelfs nog meer uitvergroot en dienen als katalysator voor deze vijfdelige minireeks van Lemire en Jacinto. Voorlopig belooft deze comic een interessante deconstructie van de Sentry te worden die weliswaar op traditionele wijze wordt weergegeven.

The Sentry #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.