Random Article


DC Comics deelt zelf nog eens de Batman #50 Spoilers en reageert op de controverse

 

Posted 02/07/2018 by

Je zal maar eens maanden- en jarenlang toewerken naar een moment om dat dan drie dagen op voorhand verpest te zien worden. Dat is wat er gebeurde voor auteur Tom King en zijn Batman #50 dat aanstaande woensdag, 4 juli, in de winkelrekken zal liggen. The New York Times publiceerde afgelopen weekend immers een artikel waarin de belangrijkste onthullingen rond het huwelijk van Batman & Catwoman worden prijsgegeven.

Grappig genoeg deelde DC Comics dat artikel zelf via sociale media wat heel wat verontwaardigde reacties teweeg bracht. Ook Tom King was teleurgesteld in de aanpak, zo blijkt:

Een reactie van DC kon natuurlijk niet uitblijven en kwam er in de vorm van dit bericht van John Cunningham, Senior Vice President of Sales bij DC Comics:

“1. DC Sales strongly advocated getting the news out ahead of the OSD, so that the Moment of Realization did not occur hours before events began. We even did our level best to try and spoil it here on this page over and over again (and failed). The NY Times article was posted here at 630 a.m. PST not out of “Pride” — please — but to get you the information as soon as we could.

2. In the abstract, we believed the news would break on Monday morning, given the arrival time of physical copies in store and the reality that a copy or a scan would end up being passed to uncontrolled comic book outlets (much like Marvel’s wedding issue last week and every other major comic book event in the lat decade).

3. As mentioned here before, any discussion about financial remedies for problematic DC product must occur after the product is on sale.

4. While The Times piece is more fulsome that [sic] some might like, it does not spoil the shock ending of the book for fans. We’re working on getting this posted here for you.

5. I stand by my belief that BATMAN #50 is one of the best single issue periodicals of the last decade, that it is a special moment in comic book history, and that if it’s not the book we (think) we want, it’s the book we need.”

Neen, we snappen het nog steeds niet helemaal. Laat dat je echter niet tegenhouden om je lokale shop of gebruikelijke website te steunen en toch Batman #50 op te pikken – zelfs na die spoilers.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.