Random Article


Gehate schurk uit Superman IV: The Quest for Peace maakt binnenkort zijn debuut bij DC Comics

 

Posted 26/06/2018 by

Superman IV: The Quest for Peace uit 1987 moet zo ongeveer de meest gehate Superman-film ooit zijn en betekende het einde van de filmreeks met Christopher Reeve als de man van staal. De villain uit de prent, Nuclear Man (vertolkt door Mark Pillow), was een monsterlijke creatie van Lex Luthor die hiervoor het DNA van Superman gebruikte. Gelijkaardig aan Bizarro in de comics van DC, maar geheel anders uitgevallen op het grote scherm.

Tot hiertoe heeft Nuclear Man geen tegenhanger in het DC Comics-universum, maar daar komt binnenkort verandering in. Brian Michael Bendis neemt momenteel de Superman-reeksen over en werd dankzij een Nuclear Man-sketch van Nick Derington op Twitter uitgedaagd om Nuclear Man te gebruiken in zijn run op Superman en Action Comics. En zo geschiedde, de comicbookversie van Nuclear Man zal zijn debuut maken in Superman #2 in augustus.

Het is niet de eerste keer dat personages voor het eerst voorgesteld in DC-films en tv-series pas later in de comics opduiken. Andere gekende voorbeelden zijn o.a. Harley Quinn, Jimmy Olsen, Renee Montoya, Chloe Sullivan en John Diggle.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.