Random Article


Review: Tony Stark – Iron Man #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Op zijn best


Slott heeft zijn huiswerk gedaan.

Op zijn slechtst


Te braaf.


Hier onze recensie van Tony Stark: Iron Man #1, een veilige opener van Dan Slott voor zijn allereerste Iron Man-comic bij Marvel!

Posted 21/06/2018 by

 
Full Article
 
 

Welcome to Team Stark. You work for me now.

Deze maand ruilde Dan Slott na tien jaar zijn run op The Amazing Spider-Man in voor een ongoing rond Iron Man. Samen met artiest Valerio Schiti (Ms. Marvel, Two-in-One) trapt hij de “Self-Made Man”-verhaallijn en Marvel’s Tony Stark: Iron Man #1 af.

Openen doet de comic met een flashback naar het verleden van Tony Stark/Iron Man. Als kind was hij al een eigenwijze en geniale tiener die maar al te graag won en zijn tegenstander Andy Bhang inmaakte. Weliswaar geen Avengers-avonturen, maar wel een competitie robotvoetbal.

Vijfentwintig jaar later scheurt Tony met zijn Lamborghini richting een bescheiden woning. Zijn oude concurrent Andy leeft nu in een eigen “grot” waar ook Tony even in verbleef jaren terug. Al snel eindigt hun gesprek in een onverwachte sollicitatie.

Dan Slott heeft zijn huiswerk gedaan. Op een sluwe manier introduceert hij de lezer samen met Andy Bhang tot de huidige status-quo van Tony Stark/Iron Man en zijn Stark Industries. Een belangrijke rol daarbij is weggelegd voor Jocasta die ook voor menig grapje zorgt. De kwinkslagen, easter eggs en arrogante houding van Tony Stark (uit de films): het is allemaal heel herkenbaar en veilig. Verrassen doet deze opener nooit, wat spijtig is.

Ook op artistiek vlak is Valerio Schiti een heel veilige keuze. De panels zien er allemaal keurig uit en Tony Stark is ook duidelijk Tony Stark, maar grote indrukwekkende splash pages ontbreken en zeker met een gastoptreden van Fin Fang Foom en een nieuwe “Hulkbuster” is dat een gemiste kans.

 

Het woord viel al een paar keer, maar “veilig” is wellicht het sleutelwoord voor deze eerste Iron Man-comic van Dan Slott. Zowel qua verhaal als qua artwork is het allemaal nogal braafjes en een impactvol “nummer één”-gevoel hebben we dan ook niet. Jammer.

Tony Stark: Iron Man #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.