Random Article


Review: The Magic Order #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Op zijn best


Een boeiende opzet met nu al interessante personages van Mark Millar. Prachtig tekenwerk van Olivier Coipel.

Op zijn slechtst


Heel origineel is het natuurlijk niet. Introduceert misschien net iets te veel.


Mark Millar! Oliver Coiper! Netflix! Image Comics! The Magic Order! ‘Nuff said!

Posted 18/06/2018 by

 
Full Article
 
 
First wizard down.

Heuse trailers werden er gebruikt om deze eerste comic van het Millarworld-imprint van Netflix aan te kondigen. Deze week was het zover en debuteerde The Magic Order van Mark Millar (Wanted, Kick-Ass, Kingsman, Superman: Red Son, Old Man Logan) en artiest Olivier Coipel (Thor, Siege) bij Image Comics.

We leven in een wereld waar we nog nooit een monster hebben gezien. Dat is dankzij The Magic Order, een geheime order tovenaars opgemaakt uit vijf families. Al generaties lang bevechten ze vanuit de schaduwen het kwaad en redden ze keer op keer de wereld. Overdag zijn ze je buur, je vriend of je collega. ‘s Nachts zijn ze magiërs en tovenaars.

Wanneer ze één voor één uit de weg worden geruimd, zorgt dat voor chaos en wantrouwen. Wie immers durft het om deze magische krijgers aan te vallen?

Met The Magic Order zijn we toegekomen aan de allereerste titel van het Millarworld-imprint, in handen van Netflix en gepubliceerd bij Image Comics. Het werd een maffioso fantasy-verhaal dat wegheeft van een combinatie van Harry Potter en The Sopranos waardoor dit eerste deel ons al meteen beet heeft. Over een boeiende opzet gesproken!

Meteen interessante personages met op kop de eigenzinnige Cordelia Moonstone, die vreemde magie zoals “a changing spell” beoefenen? Het is -relatief- nieuw, maar het werkt. Millar stelt ons voor aan een wereld waar we meteen meer van willen weten. Natuurlijk wordt die prachtig op de pagina’s gezet dankzij een altijd schitterende Coipel.

 

Magie, bloedvergieten, naakt en boeiende personages in een nu al interessante wereld? Gewoon door de opzet zou je deze al een kans moeten geven. Millar en Coipel leveren een prima, maar geen ongelooflijk origineel debuut af en zaaien ongetwijfeld de zaadjes voor een latere Netflix-verfilming. Het gebeurt allemaal volgens het boekje, maar wat doen ze het toch weer goed.

The Magic Order #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.