Random Article


Review: Thor #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Inkter: ,
 
Inkleuring: ,
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $5,99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Thor is terug! Het schilderwerk van Ward. Enkele leuke gastoptredens.

Op zijn slechtst


Onbedoeld grappig. Del Mundo's interior artwork. Te duur voor wat Jason Aaron hier aflevert.


Marvel’s Thor is terug, maar werd het een glorieus weerzien met de dondergod? We zeggen het maar meteen: neen.

Posted 17/06/2018 by

 
Full Article
 
 
Huh. Heard Thor was a woman now. You her?

We hebben er even op moeten wachten, maar Thor Odinson is terug. Met deze nieuwste Thor-relauch begint Jason Aaron (The Mighty Thor) zijn finale arc rond de Asgardiaanse kant van Marvel, begeleid door Mike del Mundo (Avengers) en Christian Ward.

Thor is terug. Hoewel hij nog steeds zijn hamer Mjolnir niet kan opheffen, is hij opnieuw Marvel’s dondergod. En gelukkig maar! Net op tijd!

Want Asgardia is vernietigd, Jane Foster ligt nog steeds op sterven en Odin doet zijn uiterste best om Asgard in zijn voormalige glorie te herstellen. Het is dus aan Thor om Malekith en zijn nieuwe destructieve plannen te stoppen. De Dark Elf plant immers een verovertocht in de tien rijken waaronder natuurlijk ook Midgard/de Aarde…

We zouden zeggen: twee verhalen voor de prijs van één, maar dat kan je moeilijk beweren met een kostprijs van zes dollar. Jason Aaron start zijn Thor-reeks met een dubbel-feature. Enerzijds is er het God of Thunder Reborn-verhaal met artiest Mike del Mundo waarin Thor een welbekende X-villain tegen het lijf loopt. Wat zou moeten ontaarden in een episch gevecht, wordt al snel ondermijnd door de Thor: Ragnarok-humor. Ook het gevloek van Thor komt nogal vreemd over. Anderzijds is er het The Grace of Thor-verhaal van Aaron met artiest Christian Ward over een verre toekomst met Alvader Thor met een Adam en Eva-parallel. En die X-cameo aan het einde? Onbedoeld hilarisch.

Misschien was Esad Ribic niet beschikbaar en koos men daarom voor Mike del Mundo (Avengers) en zijn ietwat gelijkaardige, maar minder afgelikte schilderstijl. Nee, we zijn geen fan van del Mundo’s interior hier. De tongen die uit hun monden hangen, de “Poof!”-effectjes of sterretjes en de vaak oninteressante achtergronden hebben daarvoor gezorgd. De cover daarentegen is wel een pareltje. Verwacht gewoon niet dezelfde kwaliteit binnenin. Christian Ward (Black Bolt) trekt diezelfde stijl door, maar steekt behoorlijk wat meer detail in zijn panels, wat we zeker weten te appreciëren.

 

Een flitsend of schitterend debuut voor de langverwachte terugkeer van Marvel’s dondergod was dit niet. Door de hoge kostprijs, het fletse verhaal en storende schilderwerk kunnen we deze titel voorlopig nog niet aanraden. Zelfs voor nieuwe fans is dit geen handig instappunt, gezien de noodzakelijke voorgeschiedenis. Jammer!

Thor #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.