Random Article


Review: Doctor Strange #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Op zijn best


Het tekenwerk van Jesus Saiz. De eerste helft met een meer traditionele en tragische Stephen Strange.

Op zijn slechtst


We zijn helemaal geen fan van de sci-fi-invalshoek.


Van Sorcerer Supreme naar “Space-Explorer Supreme”. Mark Waid komt samen met opkomend sterartiest Jesus Saiz met een nieuwe nummer één rond Marvel’s bekende magiër, Doctor Strange!

Posted 11/06/2018 by

 
Full Article
 
 
I’d like to see Iron Man do that.

Met Doctor Strange #1 slaan controversieel schrijver Mark Waid (Kingdom Come) en artiest Jesús Saiz (Avengers, Falcon) een opvallende sci-fi-richting tijdens hun “Sorcerer Supreme of the Galaxy”-verhaal en updaten ze Marvel’s bekende magiër voor de 21e eeuw. Niet dat dat echt nodig was, maar het is eens iets anders. Toch?

Het Eye van Agamotto is gesloten. Doctor Stephen Strange heeft zijn verbinding met de Aardse magische krachten verloren terwijl hij des te meer zijn gaven nodig heeft. Heuse nachtmerries bedreigen onze realiteit en enkel de Sorcerer Supreme kan dat gevaar afwenden.

Gelukkig komt Iron Man/Tony Stark met een oplossing: wanneer astraal reizen faalt, probeer dan de wetenschap en ruimtereistechnologie. Vanaf nu is Doctor Strange ook wel de “Space-Explorer Supreme”.

Na de periode met Loki Odinson (van auteur Donny Cates) als de Sorcerer Supreme krijgen we hier opnieuw een atypisch verhaal voor Stephen Strange. Van de hele opzet met Marvel’s magiër als ruimtereiziger, geholpen door Tony Stark, zijn we echter nog niet overtuigd. Het beginstuk met een Doctor Strange op een duister pad en die met zichzelf geen blijf meer weet na het wegebben van zijn magische krachten, is daarom ook het meest interessante gedeelte.

Natuurlijk vertrekt Waid vanuit een startpositie die filmfans na bijvoorbeeld Avengers: Infinity War zeker zullen herkennen, wat geapprecieerd wordt voor een nieuwe nummer één. Wie een echte Doctor Strange-comic verwacht, is er – door het afstappen van magie – wel aan voor de moeite. Gelukkig maken die prachtige tekeningen, halve schilderijtjes, van Jesus Saiz veel goed. Die semi-fotografische achtergrond vonden we maar niets, maar al de rest was zeker wel indrukwekkend. Bekijk gewoon maar even die plaatsjes met de futuristische werelden naar het einde toe.

 

Helemaal overtuigen doet Doctor Strange #1 niet. Voor fans van knap tekenwerk is deze reboot zeker en vast de moeite, maar jammer genoeg schreeuwt deze eerste verhaallijn van Waid “overbodigheid” uit. Het hele sci-fi-gebeuren voelt meer aan als een uiteindelijk impactloze gimmick en een krampachtig verhaal van iemand die geen traditionele “Doctor Strange” wil schrijven.

Doctor Strange #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.