Random Article


Spotlight: Eerste kijk op Belgische strip “Drew & Isa”

 

Posted 10/06/2018 by

Bij Brainfreeze zetten we graag lokaal en Belgisch talent in de kijker. Vooraleer je er ergens anders terecht kon, vond je hier al nieuws over Patrick Cornelis en zijn Virus. Vandaag gaan we in op een ander project: Drew & Isa van PencilBeast/Wouter Van Ghysegem.

Het is een Nederlandstalige humoristische strookstrip, opgebouwd rond verschillende grappen in een doorlopend verhaal. Een korte teaser voor het verhaal vind je onderaan. Over zichzelf schrijft Wouter het volgende, meer vind je op zijn website:

Mijn werk is mijn speelveld, het is divers, ik val en sta weer op – ik leer en experimenteer hierin. Hoewel ik zelf niet zo erg grappig ben, neig ik toch eerder naar het gebruik van humor in mijn strips. Een groot deel van mijn werk bestaat uit grijswaarden. Als kleurenblinde is het niet altijd even praktisch om met kleur aan de slag te gaan. Het gebruik van grijswaarden maakt het drukwerk ook goedkoper en dat laatste trekt de consument vaak over de streep om een album te kopen. Ik hou ook wel van de charme die de oude zwart-wit albums hebben.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.