Random Article


Review: Justice League #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Universum:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Ideaal instappunt. Scott Snyder begrijpt zijn personages. Prachtig tekenwerk.


Een geheel nieuw tijdperk breekt aan voor ‘s werelds meest iconische superheldenteam onder DC-sterschrijver Scott Snyder en Jim Cheung. Lees hier onze recensie van de nieuwe Justice League #1…

Posted 07/06/2018 by

 
Full Article
 
 

We’ve lost the moon?!

Na de gebeurtenissen van Dark Nights: Metal en No Justice, luidt DC-sterschrijver Scott Snyder (Batman, Swamp Thing) een geheel nieuw tijdperk voor ‘s werelds meest iconische superheldenteam in. Deze nieuwe Justice League #1, het eerste deel van de “The Totality”-verhaallijn, ziet Superman, Batman, Wonder Woman, Aquaman, The Flash, Cyborg, Green Lantern (John Stewart), Hawkgirl en Martian Manhunter samenkomen om – hoe kan het ook anders – een grote dreiging tot het universum te stoppen.

Wanneer de hervormde Justice League druk bezig is met het laatste nieuwe plan van de onsterfelijke Vandal Savage te stoppen, stevent er iets op de Aarde af. De Source Wall is kapot, de regels van het DC-multiversum zijn herschreven en heel wat dreigingen sijpelen het DC-universum binnen. Ondertussen bouwt Lex Luthor een nieuw Legion of Doom op en krijgt Martian Manhunter een omineuze voorspelling…

Scott Snyder plantte de zaadjes voor zijn Justice League-run al in Metal en No Justice en bouwt hierop verder. Deze Justice League #1 voelt, nog meer dan de vorige herstart onder DC Rebirth, aan als werkelijk een nieuw tijdperk voor DC’s grootste helden. Martian Manhunter is terug als het hart en de ziel van het team, dat voor vrij duidelijke redenen zal bestaan uit een mix van personages die iedereen herkent uit de Justice League-film en Justice League Unlimited-animatiereeksen, terwijl Luthors Legion of Doom nostalgie oproept naar de Super Friends-cartoon. Jim Cheung heeft zichzelf al bewezen op Marvel’s Avengers en levert ook hier prachtig tekenwerk. Gelijkaardig aan de Justice League of America-reeks die een kleine tien jaar geleden volgde op Infinite Crisis, is de Silver- en Bronze Age-nostalgie zeer groot.

Wederom lijkt er een zoveelste larger than life en schijnbaar onoverkomelijke dreiging op de Aarde af te stevenen, maar iets anders verwachten we niet voor ‘s werelds grootste superheldenteam. Het karakterwerk van Snyder zit zeer goed en de Justice League-reeks voelt wederom zeer groots aan. Een ideaal instappunt voor DC’s belangrijkste helden en het DC-universum in het algemeen. Aanrader!

Alles over de Justice League lees je in onze START TO READ.

Justice League #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.