Random Article


Review: Deadpool #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Inkter: ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een handig instappunt voor filmfans.

Op zijn slechtst


Verrast nooit echt.


“Marvel’s nieuwste Deadpool-comic is natuurlijk een handig instappunt voor filmfans!” Hier onze recensie!

Posted 07/06/2018 by

 
Full Article
 
 

Think you’re funny, punk?

Na de populaire Deadpool 2-film komen Skottie Young (I Hate Fairyland) en artiesten Nic Klein en Scott Hepburn nu met een nieuwe nummer één bij Marvel om in te spelen op dat succes. Het resultaat is Back in business, een opvallend toegankelijk verhaal.

Het gaat niet goed met Deadpool. Financieel zit de Regeneratin’ Degenerate aan de grond en dus is het tijd dat hij opnieuw een echte huurling wordt. Een eerste verhaal (Young en Nic Klein) opent in een cinemazaal waar Deadpool/Wade Wilson een dramafilm bekijkt en opgebeld wordt door Negasonic Teenage Warhead. Het is het begin van een bloederig gevecht met enkele toeschouwers.

Het tweede stuk (Young en artiest Scott Hepburn) vervolgt met Deadpool die verhaalt over vorige opdrachten en toepasselijk genoeg een nieuwe nemesis gecreëerd lijkt te hebben. Wordt vervolgd…

Met een duidelijke focus op een roze eenhoorn en Negasonic Teenage Warhead hield Young duidelijk de Deadpool-films in zijn achterhoofd bij het schrijven van dit verhaal. Tegelijkertijd integreert hij Deadpool in een ruimer verhaal met de Avengers en de Guardians of the Galaxy. Het beste van beide werelden, zeg maar, voor zowel Marvel Studios-fans als Marvel-fans.

Uiteraard is ook deze nummer één een comic boordevol humor en satire. Onze favoriet waren die knipogen naar Superman, maar ook DC’s Dark Knight. Zit er echt een cameo aan te komen van Batman? Wellicht niet, maar we kijken uit naar wie het wel wordt!

 

Indrukwekkend of onverwacht – noch visueel, noch narratief – is dit nummer jammer genoeg niet, maar door een combinatie van comicbookmateriaal en een link met de films kan dit wel wat worden voor zowel nieuwe fans als langdurige Deadpool-fans! Hopelijk wordt het wat (beter)!

Deadpool #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.