Random Article


Review: Doomsday Clock #5

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Plot gaat stevig vooruit. Er gebeurt erg veel.

Op zijn slechtst


Voelt iets te gehaast aan.


Na een zijsprong vorige keer, komen we in het vijfde deel van de DC/Watchmen cross-over Doomsday Clock meer te weten over de Supermen Theory…

Posted 03/06/2018 by

 
Full Article
 
 

But what have you tried to do to make this world a better place?

Na de controversiële Before Watchmen-prequels en de aanloop in de DC Universe Rebirth one-shot en Batman/The Flash: The Button, is het eindelijk zover. DC Comics heeft de ballen gekweekt om een sequel te breien aan Watchmen, de bejubelde graphic novel door Alan Moore en Dave Gibbons die in 1986 het summum was van de superheldendeconstructie. Doomsday Clock is echter meer dan een sequel tot Watchmen, het is ook een cross-over met het grotere superheldenuniversum van DC. De start van de reeks was alvast een schot in de roos. Vorige keer nam het verhaal een zijsprong, maar deze week gaat de twaalfdelige reeks van Geoff Johns en Gary Frank (Superman: Secret Origin, Shazam!, Batman: Earth One) stevig verder in Doomsday Clock #5.

Na de oorsprong van de nieuwe Rorschach in het vorige deel, pikken we nu het kernverhaal van terug op. Er wordt dieper ingegaan op de Supermen Theory, een theorie die zou verklaren waarom het merendeel van de metamensen in het DC-universum in de VS opduiken en dewelke ook een nieuwe wapenwedloop ontketent. Het DC-universum lijkt in de niet zo nabije toekomst dichter naar de wereld van de Watchmen toe te gaan – met metahumans in plaats van nucleaire wapens, dan.

Er gebeurt erg veel in Doomsday Clock #5 en er wordt vaak van de hak op de tak gesprongen. De teruggekeerde Comedian, een ontwakende Lex Luthor en een nieuwsgierige Lois Lane, een ontmoeting tussen Batman en Ozymandias, Black Adam die internationale grenzen wederom niet respecteert, Saturn Girl van het Legion of Super-Heroes, meer Johnny Thunder en foreshadowing rond de terugkeer van de oorspronkelijke Green Lantern Alan Scott en de Justice Society of America en dan is er nog dat op til staande conflict tussen Mime en Marionette en The Joker.

Ondanks een vrij zwak geschreven Batman in dit deel, weet Geoff Johns de spanning erin te houden en worden de grote lijnen van het verhaal niet uit het oog verloren. De tekeningen van Gary Frank ogen iets haastiger deze keer, waardoor dit vijfde deel al iets minder Watchmen 2.0-aanvoelt. We schreven vorige week nog dat Johns en Frank hun tijd nemen met het verhaal, maar toch voelt Doomsday Clock #5 aan als een gehaast project om de lezers terug mee te krijgen voor wat komen zal.

Begrijp ons niet verkeerd, zelfs een iets minder deel van Doomsday Clock is nog steeds beter dan 90% van de superheldencomics die momenteel in de rekken te vinden zijn. Dus klagen doen we niet. De reeks blijft intrigeren en is veruit een van de interessantste cross-overs in jaren…

Doomsday Clock #5 bij Archonia.com

 

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #1

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #2

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #3

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #4

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.