Random Article


Review: Black Panther #1 (#173)

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Op zijn best


Een boeiend en mysterieus debuut met enkele interessante vraagstukken voor Black Panther-fans!

Op zijn slechtst


Misschien iets te mysterieus...


Wat als de Black Panther en het geavanceerde Wakanda in plaats van het isolationisme het expansionisme nastreefden? Het antwoord krijg je hier misschien nog niet, maar wel de interessante vragen van Coates en Acuña waarmee ze dit nieuwe verhaal aftrappen!

Posted 28/05/2018 by

 
Full Article
 
 
Trouble for them. Opportunity for us.

Het derde jaar van schrijver Ta-Nehisi Coates op Black Panther is begonnen! Met nummer één (of ook wel #173 volgens de Legacy-nummering) starten we de Intergalactic Wakandan Empire-verhaallijn samen met artiest Daniel Acuña. Sinds Marvel Legacy #1 wordt er immers al gehint naar een intergalactisch rijk onder leiding van de Wakandese koning.

Tweeduizend jaar geleden trok een kleine groep Wakandezen richting de sterren. De groep astronauten richtten aan de grenzen van onze kosmos een kolonie op, maar ontdekten al snel dat een andere invalshoek dan de typische Wakandese teruggetrokkenheid onvermijdelijk was. Ze stichtten dan ook een eigen rijk en veroverden sterrenstelsel na sterrenstelsel.

Nu heeft het Intergalactische Wakandese Rijk een nieuw doel voor ogen: de Aarde en de omringende planeten. Het is aan de Black Panther/koning T’Challa om tot een diplomatieke oplossing te komen, als hij zelf uit de problemen kan blijven…

Ondanks tientallen nummers van Black Panther en spin-offs sinds de laatste nummer één in 2016 weet Coates een interessant en mysterieus debuut af te leveren. Enerzijds krijg je als nieuwe lezer een spannend (maar vaag) ontsnappingsverhaal met heel wat sci-fi-actie voorgeschoteld. Anderzijds krijg je als iets belezener Marvel- en Black Panther-fan enkele interessante ideeën voorgesteld. Het isolationisme van het traditionele Wakanda versus het expansionisme van dit sterrenrijk alleen al is een boeiende parallel.

Ondanks het afstappen van de zware dialogen weet Coates hier ook enkele diepgaande thema’s aan te kaarten, waaronder de weinig subtiele verwijzing naar slavernij en de misstappen jegens de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Het tekenwerk, of liever schilderwerk van Daniel Acuña is natuurlijk ook weer prachtig. Vooral zijn uitgesproken kleurwerk doet de buitenaardse achtergrond deugd, hoewel we wel ergens een afgelikte splash page hadden willen zien.

 

Wat als het geavanceerde Wakanda in plaats van het isolationisme het expansionisme nastreefde? Wat zou de Black Panther dan doen? Het antwoord krijg je hier misschien nog niet, maar wel de interessante vragen van Coates en Acuña waarmee ze dit nieuwe verhaal aftrappen. We kijken uit naar meer van deze best toegankelijke nummer één!

Black Panther #1/173 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.