Random Article


Review: Inuyashiki – Vol.1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $12.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Vlammende actie gecontrasteerd met pijnlijk herkenbare alledaagse situaties

Op zijn slechtst


Het hoofdpersonage is wel nog steeds een keiharde sukkel.


Een oude, saaie man wordt plots een machtige cyborg superman. Maar hij mag niet vergeten zijn hondje uit te laten.

Posted 27/05/2018 by

 
Full Article
 
 

I feel human again!

De vorige manga van Hiroya Oku was Gantz, een reeks tjokvol van de meest geflipte ideeën die aan een zodanige rotvaart voorbijraasde en niet te vergelijken was met eender elke comic, strip of manga. Er waren dus bepaalde verwachtingen geschapen toen die manga ten einde liep en een nieuwe reeks aan de horizon verscheen. Na één volume is het echter wel duidelijk. Hiroya weet hoe je manga maakt. Er zit ongetwijfeld een beetje van een formule achter, maar als die je bevalt en je vindt ze enkel hier terug, wat stoort daaraan?

Inuyashiki is een niet eens zo oude (hij ziet er alleen zo uit) salary man die jarenlang keihard gewerkt heeft om te kunnen sparen voor  een huis voor zijn gezin. Datzelfde gezin vindt hem ondertussen een keiharde loser met hoofdletter L en geen enkele van zijn beslissingen kunnen op steun rekenen. Het huis is te klein en slecht gelegen, voor de hond wil niemand zorgen omdat ze te druk met zichzelf bezig zijn en dan, tijdens een wandeling, loopt het catastrofaal af: Inuyashiki (en een andere toevallige voorbijganger) ziet iets als een vallende ster op hem afkomen en komt om in een gigantische explosie. De buitenaardse wezens aan de oorsprong van die explosie besluiten dat ze hem maar beter in zijn oorspronkelijke staat kunnen terugzetten, maar hebben alleen battle-droid endoskeletten voorhanden. Goed genoeg?

Voor Inuyashiki, die eerst van niks weet, komt de constatatie eerder langzaam, waardoor er niet meteen iets verandert: zijn gezin veracht hem nog steeds, hij keert terug naar zijn dead-end job en hij blijft zijn persoonlijkheid (wat ze waard is) behouden. Maar hij is wel een combat robot superman.

Op uiterst Japanse wijze: heel discreet en overdreven beheerst, achterhaalt hij een aantal van zijn functionaliteiten als hij een dakloze van een paar crapuleuze jongeren redt. Het lijkt daarbij dat zijn nieuw robot-lijf bepaalde beslissingen autonoom neemt, zoals die jongeren aangeven bij politie en gerecht door een filmpje van het voorval te posten en zelfs TV-kanalen te pirateren om het uit te zenden.

 

Aan het eind van dit volume weten we 3 dingen: Inuyashiki zal zijn menselijkheid terugvinden door een held voor anderen te zijn, die toevallige voorbijganger heeft ook zo’n robotlijf, what is he up to en dat was een damn fine eerste volume.

Comments

comments


nout

 
avatar
I do comics. All. The. Time.