Random Article


Over de “Can’t draw feet”-grap uit Marvel’s Deadpool 2

 

Posted 26/05/2018 by

Het was een snelle wegwerpgrap doorheen Marvel en Fox’ Deadpool 2 waar comicbookfans over de hele wereld eens goed moesten om lachen. Wanneer Domino (Zazie Beetz) het had over haar gelukskrachten en Deadpool het heeft over hoe dat geen echte kracht is, vertelt hij dat dat een belachelijk idee is dat uitgevonden werd door een man die geen voeten kan tekenen.

Die man is niemand minder dan Robert Liefeld. Hij is niet alleen een jaren 90-icoon, een Image Comics-grondlegger, de bedenker van Domino, zelfs Cable en natuurlijk Deadpool zelf, maar ook is hij een controversieel Marvel-artiest. Meer dan eens werden zijn typische 90s-ontwerpen en tekenstijl bekritiseerd, waaronder het feit dat Liefeld wel weinig begenadigd is om voeten te visualiseren (en ze vaak met zijn compositie verstopt). De Amerikaanse artiest vond de grap alvast geweldig en startte de #nofeet op Twitter. De cover van X-Force #3 – een vaak aangehaald voorbeeld – vind je hieronder!

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.