Random Article


Ms. Mystic-hommeles: Neal Adams versus Michael Netzer

 

Posted 16/05/2018 by

Afgelopen week deed artiest Michael Netzer plots publiekelijk zijn boekje open over een schijnbare schanddaad op de redactie bij DC Comics. Het gaat over een vete die al speelt sinds de jaren 70, wanneer Neal Adams (Batman, Green Lantern) uitgenodigd werd door Netzer om aan een nieuw project te werken. Hier zou Adams al snel het Ms. Mystic-comic, een idee waar beide heren aan samenwerkten, pitchen die zo de eerste creator-owned comic zou worden bij DC. Het project werd uiteindelijk opgeborgen.

Later zou Adams wel de kans krijgen om Ms Mystic te realiseren, maar alleen als het een “solo”-Neal Adams-creatie was. Toen was Adams natuurlijk al een gevestigde waarde, terwijl Netzer naar de achtergrond verdrongen was. Adams zou toestemmen bij uitgever Pacific Comics om de comic onder zijn naam uit te brengen en het schijnbaar verborgen (proberen) houden voor Netzer, de andere co-creator, volgens Netzer zelf. Ironisch genoeg is Neal Adams in de comicbookindustrie sinds de jaren 70 vooral gekend als een voorvechter van gelijkheid en erkenning van creatieve geesten versus hun uitgeverijen. Vreemd. De volledige post en onthulling van Michael Netzer kan je hieronder nalezen.

Ondertussen kwam Neal Adams met een officieel statement via Bleeding Cool waar hij de punten één voor één aanstipt en verschillende ervan weerlegt. Zo zou hij Ms Mystic nooit persoonlijk hebben aangeboden bij DC, maar Netzer zelf zou dat gedaan hebben én zo zijn loon ingepikt hebben. Ook zou Netzer het project moedwillig gesaboteerd hebben en als “Starchilde” willen verkopen hebben aan een andere publisher. Het volledige Engelstalige antwoord – met vaak korte antwoorden op de individuele punten van Netzer – vind je hier terug.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.