Random Article


Review: Venom #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Op zijn best


Heerlijk duister. Cates past nu al de Venom-mythos aan. Stegmans beste tekenwerk tot nog toe.

Op zijn slechtst


Laat je achter met wel heel veel vragen.


“Beter dan Watchmen” zei Ryan Stegman al een tijdje terug op Twitter. Een overstatement of niet: samen met Donny Cates is hij alvast goed op weg om van deze Venom-run een absolute topper te maken.

Posted 11/05/2018 by

 
Full Article
 
 
I’m drowning. Falling deeper and deeper inside of this… Thing.

Dertig jaar Venom bij Marvel: het wordt gevierd met heel wat events en speciale cross-overs. Ook is er een nieuwe blockbuster op komst dit jaar bij Sony Pictures. Ja, het gaat de iconische Spidey-antiheld voor de wind. En nu komen Donny Cates (Thanos, Doctor Strange) en Ryan Stegman (Scarlet Spider, She-Hulk) met een knaller van een nieuwe nummer één die overal uitverkocht is!

Tijdens een stormachtige nacht schrikt Eddie Brock op. Hij wordt weer geplaagd door de nachtmerries van “zijn ander” die duidelijk onder de indruk is van wat het net zag. Brock, om toch maar zelf één eigen gedachte te kunnen hebben, grijpt snel terug naar zijn medicatie waarna de schreeuwen van zijn jarenlange kompaan verstommen.

Gelukkig kan hij snel zijn gedachten verzetten wanneer de Spidey-schurk Jack O’ Lantern opduikt en Venom zich eindelijk kan uitleven. Maar is dat zelfs mogelijk nu beide entiteiten niet in tandem werken? En wie is die vreemde figuur en wat is zijn link met het Super Soldier-programma?

Wat een duistere comic werd dit eerste nummer. Op pagina twee maakt Donny Cates meteen duidelijk dat hij snapt dat Venom veel meer is dan een zoveelste “weg-werp-schurk”, maar uitgroeide tot een getormenteerde antiheld. De focus ligt continu op de intieme relatie tussen Brock en “zijn ander”, met een vreemde machtsbalans die ook meermaals wisselt. Het maakt een zoveelste Venom-comic opvallend verrassend. Daarnaast toont Cates ook respect voor de roots van het personage en speelt hij met het concept van Venom waarmee meteen de mythos van het personage en hoe de psychologie van de symbiote werkt, wordt herdacht.

Hoewel Ryan Stegman al heel wat mooie plaatjes heeft afgeleverd doorheen de jaren en op verschillende Spider-Man-titels heeft gewerkt, lijkt dit zijn ware roeping te zijn. Voor Venom herwerkte Stegman duidelijk zijn stijl met een grotere focus op de duisternis (ondersteund door Mayer en Martin) met enkele horrorinvloeden waaronder pagina’s die “geïnfecteerd” worden door de symbiote. Soms herkennen we zelfs wat jaren 90 McFarlane- en Texeira-invloeden, zeker bij die laatste splash page:

 

“Beter dan Watchmen” zei Ryan Stegman al een tijdje terug op Twitter. Een overstatement of niet: samen met Donny Cates is hij alvast goed op weg om van deze Venom-run een absolute topper te maken. Ook staat de comic relatief los van de vorige reeksen en is het daardoor een prima instappunt voor nieuwsgierige Marvel- (en zelfs horror)fans!

Venom #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.