Random Article


Review: Justice League – No Justice #1

 

 
Overzicht
 

Schrijver: , ,
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Universum:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Vrijwel alle grote spelers van DC in één comic. Scott Snyder! Francis Manapul!

Op zijn slechtst


Iets te vroeg na Metal om je echt bij de keel te grijpen.


Dark Nights: Metal is afgelopen of Scott Snyder en co schotelen alweer de volgende grote crisis voor het DC-multiversum voor. De miniserie No Justice vormt de proloog tot Snyders overname van de Justice League-titels…

Posted 10/05/2018 by

 
Full Article
 
 

You and your friends on the Justice League broke the damn universe.

Dark Nights: Metal zit erop en alweer biedt de volgende grote crisis voor het DC-universum zich aan. Sinds Metal zijn de regels van het DC-multiversum veranderd. De Source Wall – de afbakening van het gekende multiversum – is kapot en alweer zijn er enkele kosmische überwezens die alle werelden bedreigen. In de miniserie Justice League: No Justice, een vierdelige proloog op de Justice League-relaunch onder schrijver Scott Snyder (Batman, Metal), dienen ‘s werelds grootste superhelden de handen in elkaar te slaan met enkele gevaarlijke villains om het bestaan te redden.

No Justice #1 opent het mini-event volgens het boekje. Brainiac keert terug naar de Aarde en maakt korte metten met ‘s werelds superhelden. Maar de aartsvijand van Superman en verzamelaar van werelden heeft hun hulp nodig. De Omega Titans, vier goddelijke “broers” en oerkrachten van het multiversum bedreigen Brainiac’s thuisplaneet Colu. Brainiac stelt leden van de Justice League, Titans, Teen Titans, Suicide Squad en enkele andere grote villains zoals Lex Luthor en Starro The Conqueror op een aparte manier samen in vier teams om op een logische, mathematische manier de dreiging het hoofd te bieden. Maar dat is buiten Task Force X-leidster Amanda Waller gerekend…

Schrijvers Scott Snyder, James Tynion IV en Joshua Williamson laten het eerste deel van No Justice voorbij vliegen. We krijgen enkele leuke interacties uit de aparte samenstelling van de vier teams – Wisdom, Entropy, Wonder en Mystery (niet toevallig ook de energieën die de vier kosmische broers belichamen) – en toch wel één schokkend moment. De tekeningen van Francis Manapul (Superboy, Trinity) zijn kleurrijk en levendig zoals we van hem gewend zijn.

Toch voelt alles maar heel middelmatig aan. Zeer origineel is het ook niet. De truc met gigantische wezens die dan ook nog eens broers zijn die energieën of essenties van het universum belichamen hebben we bijvoorbeeld ook al gezien in de grote DC Versus Marvel cross-over uit de jaren 90. Het is misschien iets te vroeg na het fantastische Metal om alweer een grote crisis voor de Justice League te bieden. We kijken alsnog uit naar de karaktermomentjes die volgen uit de samenstelling van de teams, maar een topevent op het niveau van Metal lijkt dit vooralsnog toch niet te worden.

Justice League No Justice #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.