Random Article


Review: Batman – White Knight #8

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Op zijn best


Een actievolle en emotionele conclusie voor één van de betere Batman-minireeksen tot nog toe. Een nieuwe klassieker is geboren.

Op zijn slechtst


Het gaat soms nogal snel. Eenzijdige focus.


“Ja, Sean Murphy’s “Batman: White Knight” kan wel eens de nieuwe The Dark Knight Returns of The Killing Joke zijn en zo een eeuwige klassieker voor het personage worden.”

Posted 09/05/2018 by

 
Full Article
 
 
Just think of me as one of your Robins.

Vergeet Batman, Gotham’s Caped Crusader, DC’s The Dark Knight, World’s Greatest Detective. In Batman: White Knight stelt creatief éénmansleger Sean Murphy (Punk Rock JesusTeen Titans, Batman/ Scarecrow: Year One) ons voor aan een wereld waar zijn ultieme nemesis en psychopaat The Joker uitgroeide tot een “white knight”.

Als een licht in de duisternis bevecht hij de terreur die Batman en zijn familie over Gotham City hebben doen neerdalen. Of daar overtuigt hij de inwoners van Gotham toch van. In deze zevendelige White Knight-karakterstudie diept Murphy de relatie tussen Joker en Batman verder uit en treedt daarmee in de voetsporen van Alan Moore’s WatchmenThe Killing Joke of Frank Millers The Dark Knight Returnsmaar wie is nu net de schurk in zijn verhaal?

Jack Napier is niet meer. De Joker is terug. Of toch tijdelijk. De Clown Prince of Crime wordt immers de wild card van het plan van Batman en co om de Neo-Joker te stoppen. Op weg naar finale strijd spreken ze daarom een één uur durend staakt-het-vuren af totdat de stad weer ontdooid is.

Samen met Batgirl, Nightwing, Harley Quinn begint zo het gevecht tegen de schurken van Gotham City. Batman en Joker, zij aan zij. Als dat maar goedkomt…

We zijn toegekomen bij de grote climax. Zoals verwacht leest het laatste nummer van deze minireeks als een trein (soms zelfs te snel), bevat het heel wat actie en enkele mooie ontknopingen. Vooral de emotionele scènes tussen respectievelijk Batman, Nightwing en Batgirl en Jack en Harley Quinn blijven bij en zorgen ervoor dat het hele narratief van White Knight een aaneenschakeling is van enkele zware en tragische momenten. Ja, White Knight blijft ook aan het einde continu diepgang bieden. Grote verrassingen waren er daarentegen niet, ondanks de “twist” en de fundamenten voor een sequel.

Ook dit laatste nummer zit weer vol knipogen van Sean Murphy naar zijn inspiratie en hobby’s. Zo herkennen we heel wat invloeden van Batman: The Animated Series, verwijzingen naar Arnold Schwarzenegger als Mr. Freeze uit Batman & Robin (1997) en natuurlijk Murphy’s liefde voor auto’s. Zo is de comic niet alleen een eigenzinnig visueel pareltje, maar wordt de strip ook een zoektocht naar de vele easter eggs.

Ondanks deze al extra dikke issue mocht het gerucht nog enkele pagina’s doorgaan, zodat Murphy misschien net iets meer tijd aan zijn verschillende conclusies kon spenderen. Ook zal niet iedereen de grote focus op de Joker en Harley Quinn, ten koste van Batman en zijn supporting cast, weten te appreciëren.

 

De afgelopen maanden wist Murphy’s White Knight-comic bovenaan de verkooplijsten te staan en heel wat critici te bekoren. Ook hier waren we absoluut fan van dit Elseworld-verhaal en eindigen deed Murphy ook weer sterk. Ja, dit kan wel eens de nieuwe The Dark Knight Returns of The Killing Joke zijn en zo een potentiële eeuwige klassieker voor het personage worden.

Batman: White Knight #8 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.