Random Article


Review: DC Nation #0

 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Twee op drie.

Op zijn slechtst


Het middenstuk van Bendis. Logischerwijze een opgedeeld verhaal.


DC Nation #0 met klinkende namen zoals Tom King, Scott Snyder en Brian Michael Bendis zet alle grote Batman-, Superman- en Justice League-verhalen van de komende maanden op en is bovendien spotgoedkoop!

Posted 08/05/2018 by

 
Full Article
 
 
Oh. Goody.

Met DC Nation zet DC Comics haar drie grote verhalen voor het komende semester op. De grote zomer-events komen er immers aan en wat beter als teaser dan een quasi gratis comic door al hun grote namen rond al hun grote personages! 

In “Your Big Day” rond Batman door wie anders dan Tom King (Batman, Miracle Man) en artiest Clay Mann ontmoeten we DC’s Clown Prince of Crime, de Joker terwijl hij een arme Gothamite tormenteert. De ultieme nemesis van de Dark Knight heeft vernomen dat zijn aartsvijand gaat trouwen en daar wil hij koste wat kost bijzijn! Maar daarvoor heeft hij een uitnodiging nodig…

Office Space” rond Superman van ex-Marvel-titaan Brian Michael Bendis en artiest Jose Luis Garcia-Lopez vertelt dan weer over de Daily Planet waar Clark Kent/Superman een pas beleefd avontuur uit de doeken doet en de carrière van Lois Lane een nieuwe wending neemt.  Ten slotte is er een prelude rond de Justice League en hun opkomende event No Justice door schrijvers Scott Snyder (Batman), James Tynion IV en Joshua Williamson en artiest Jorge Jimenez. Hier ontmoeten we de verschillende teams in meteen een episch gevecht!

Diepgang bieden King, Bendis, Snyder en co natuurlijk niet met deze opgedeelde one-off. Als teaser voor wat komen zal, weet vooral het verhaal met de Joker te boeien. Daarna gaat het duidelijk wat bergaf met het tragere tussenstuk van Bendis om met een knaller te eindigen. Scott Snyder, de samenstelling van de nieuwe teams en de kosmische antagonisten uit No Justice is duidelijk waar de komende maanden bij DC rond zullen draaien.

Ook op visueel vlak zijn het begin en het einde het sterkst. De panels met een duidelijk geïrriteerde Joker en zijn slachtoffer, maar ook het No Justice-stuk met splash page na splash page blijven bij.

 

Als inleidingen op respectievelijk Batman #50, Man of Steel #1 en Justice League: No Justice zijn deze drie introducties van de creatieve toppers uiteraard geslaagd. Ze zetten het verhaal op en doen hopelijk verlangen naar meer. Het stuk van Bendis wist jammer genoeg niet meteen te overtuigen en voelde heel traag aan. Hopelijk zal dat niet het geval zijn voor zijn opkomende Superman-werk…

DC Nation #0 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.