Random Article


Review: Avengers #1 (#691)

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Coverprijs: $5.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
4 total ratings

 

Op zijn best


De Big Three zijn weer samen! Een liefdesbrief aan de fans! Die laatste pagina!

Op zijn slechtst


Een aloud eerste Avengers-nummer en dus ook best voorspelbaar.


“We make quite the trio. Hydra Cap, Coma Tony and the Unworthy Thor.” Deze soft reboot van Marvel’s Avengers is een “best case scenario” en een liefdesbrief aan oudere lezers!

Posted 03/05/2018 by

 
Full Article
 
 

To the good old days!

In de nasleep van Avengers: Infinity War (2018) verzamelen de grote drie, Thor Odinson, Steve Rogers en Tony Stark ook eindelijk nog eens samen in Avengers #1, een nieuwste nummer één bij Marvel. Verantwoordelijk voor deze “soft reboot” zijn Jason Aaron (The Mighty Thor) en Ed McGuinness (Superman).

Inpikkend op Marvel Legacy #1 volgen we de Avengers uit de prehistorie en hun strijd tegen de kosmische Celestials die het op de Aarde gemunt hebben. Zij staan klaar voor een ongelijke strijd die ze misschien niet allemaal zullen overleven…

Daarna springen we terug naar het heden. We herkennen de Big Three, Thor, Captain America en Iron Man, samen genietend van een drankje. Ze toasten, halen herinneringen op en bespreken recente gebeurtenissen. Maar het zou geen eerste Avengers-comic zijn, mocht er geen groots onheil opduiken waardoor deze drie iconen samen opduiken met Captain Marvel, Black Panther, Ghost Rider (Robbie Reyes), Hulk (Jennifer Walters) en natuurlijk Doctor Strange. Zij zijn nu de nieuwste incarnatie van Earth’s Mightiest Heroes!

“To the good old days.” Avengers #1 is een overduidelijke liefdesbrief van Jason Aaron aan oudere lezers die niet zo blij waren met Marvel’s recente narratieve keuze’s. Zoals futurist Tony Stark zegt, zijn er inderdaad genoeg die de oude garde kunnen vervangen, maar volgens Captain America hoeft dat niet te betekenen dat dat ook moet gebeuren. Niet alleen is het heerlijke meta-commentaar, maar ook past het gewoon zo mooi bij hun karakter.

Daarnaast bevat de comic ook een paar geslaagde grappen en wat serieuzer materiaal, zoals het aankaarten van seksueel ongewenst gedrag. Ja, Aaron speelt meer dan eens in op de actuele onderwerpen. Daarnaast is het dynamische tekenwerk van McGuinness ook weer de moeite. Vooral die laatste splash page blijft bij…

 

Naar onze mening is de uitvoering van deze zoveelste Avengers #1 (maar stiekem ook nummer 691 volgens de Legacy-nummering) een “best case scenario” waarbij enerzijds een nieuw team wordt opgeroepen (en dat dus handig is voor nieuwe lezers), maar anderzijds zoveel respect voor drie Marvel-iconen vervat zit. Op naar het volgende nummer! Avengers assemble!

Avengers #1/691 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.