Random Article


Overzicht: Free Comic Book Day 2018 (zaterdag 5 mei) in België

 

Posted 30/04/2018 by

Zaterdag 5 mei is het weer Free Comic Book Day, de dag waarop verschillende comicbookuitgeverijen gratis comics op de markt brengen en onze aller geliefde stripwinkel in de schijnwerpers zetten. De eerste zaterdag van mei is ieder jaar een hoogdag voor de comic, dus, dewelke de laatste jaren ook steeds groter wordt in eigen land. Naast de gratis comics doen verschillende van onze favoriete stripwinkels in het land ook speciale acties en evenementen. Een overzicht!

 

Bij Archonia – Your Favorite Online Anime & Manga Store kan je alle gratis Free Comic Book Day-comics  op vrijdag 4 mei bestellen via deze pagina! Opgelet, dit jaar worden deze strips niet opzij gehouden.

 

BRAINFREEZE COFFEE & COMICS (Sint-Niklaas)

Naast het alom bejubelde zwarte goud en de gratis FCBD-strips zal ook Vlaamse horrorsensatie Patrick Cornelis (Virus) aanwezig zijn bij Brainfreeze Coffee & Comics in Sint-Niklaas voor een signeer- en tekensessie. Ook de Belgian DC Cosplayers zijn van de partij!
 

COMIXCITY (Roeselare)

Bij ComixCity in Roeselare krijg je naast de gratis comics en enkele interessante promoties ook de kans om op de foto te gaan met de Power Rangers van Ranger Nation Belgium. Met zo’n foto neem je zelfs automatisch deel aan een exclusieve wedstrijd! Morphin’ Time!

 

MEKANIK STRIP (Antwerpen)

Naar goede gewoonte organiseert Mekanik Strip in Antwerpen alweer een heuse mini-Comic-Con. De Belgian DC Cosplayers met een interactief green screen, drankjes van The Geeky Cauldron, gratis ijsjes, een eigen Artist Alley (!) met Kenny Rubenis van Dating For Geeks, Isabel Baele van De Queeste van Yin, Steven De Rie en anderen, maar ook speciale promoties en een Mekanikwis: het is er allemaal. O, en de gebruikelijke FCBD-comics natuurlijk ook! Meer info vind je hier!

 

STARBOOKS (Antwerpen)

Ook bij Starbooks in Antwerpen dat op zaterdag vijf mei trouwens langer open is, krijg je de gratis FCBD-comics mee. Ideaal leesvoer om daarna even een vierde screening van Avengers: Infinity War bij te wonen bij Kinepolis Antwerpen!

 

 WORLDS’ END COMICS & GAMES (Gent)

Verwacht alweer een stormloop aan gegadigden in het Gentse Worlds’ End Comics & GamesOp zaterdag zullen uiteraard de FCBD-comics beschikbaar zijn (maximum vijf per persoon) en worden deze vergezeld van allerlei randanimatie in de vorm van cosplayers. Daarna kan je altijd eens langsgaan bij Comic Sans, ondertussen een heus begrip in de geeky uitgaanswereld!

 
Meer over deze Belgische comicbookshops vind je hier. Een overzicht van de Free Comic Book Day-comics vind je hier.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.