Random Article


Review: Captain America #700

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $5.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Kwaliteit van meesters Mark Waid, Chris Samnee en Jack Kirby!

Op zijn slechtst


Opnieuw een tijdreisavontuur. Voelt niet aan als een impactvol jubileum.


Aan meesterauteur Mark Waid en sterartiest Chris Samnee om het zevenhonderdste nummer van “Captain America” vorm te geven, bovendien aangedikt met materiaal van Marvel-legende Jack “the King” Kirby.

Posted 13/04/2018 by

 
Full Article
 
 

This country is under my protection and it will stay free.

Na Daredevil #600 is het tijd voor Marvel’s patriottistische Captain America om zijn zevenhonderdste nummer van schrijver Mark Waid (Kingdom Come, The Flash) en Chris Samnee (Daredevil) te vervullen. Toepasselijk genoeg is hij voor dit jubileum opnieuw een man “out of time” die terechtgekomen is in een voor hem vreemde toekomst.

Na zijn nieuwste toekomstavontuur en strijd tegen Babbington zit Steve Rogers/Captain America nog steeds vast in 2025 waar hij nu zelfs als koning regeert over New America. De problemen zijn echter nog niet opgelost nu andere naties van de regimewissel willen gebruikmaken om hun macht uit te breiden.

Er is echter een oplossing: de restanten van de oude tijdmachine van de Fantastic Four waardoor Rogers naar huis zou kunnen terugkeren. Als ware held en trouwe landsverdediger die hij is, weigert de Star Spangled Avenger en wil hij ten koste van zichzelf zijn natie redden.

Mark Waid breit met #700 een welkom einde aan zijn Out of Time-verhaallijn. Dit extra dikke slot toont opnieuw hoe een held zoals Captain America, opgebouwd uit democratische en patriottistische waarden, worstelt met zijn rol als soeverein heerser over ‘zijn’ Amerika. King America, zeg maar. Op zich levert Waid hier een mooi einde voor zijn tijdreisverhaal, maar tegelijk voel je je als lezer wel wat bekocht na dat slot. O, en de politieke knipogen naar de huidige diplomatieke relaties tussen onder meer Rusland en Amerika zijn aanwezig, maar blijven vooral subtiel. Mooi, maar jammer van dat gebrek aan impact!

Het tekenwerk van Chris Samnee hoeft wellicht geen introductie meer na zijn schitterende runs op Black Widow en Daredevil (trouwens met Mark Waid), maar laten we toch nog maar even herhalen dat zijn werk bij het beste tekenwerk van Marvel’s afgelopen vijf jaar hoort. Dat zijn exclusiviteitscontract bij de uitgever erop zit, zal hen ongetwijfeld pijn doen. Het back-up-verhaal met origineel en nog nooit gepubliceerd tekenwerk van de meester Jack “the King” Kirby is natuurlijk prachtig om zien en dit melig Silver Age-verhaaltje met de Red Skull is een must-have voor iedere art-collector.

 

Een spectaculair jubileum is dit zevenhonderdste nummer niet meteen, maar Waid en Samnee leveren zoals gewoonlijk weer een kwalitatief verhaal af en Marvel deed er goed aan deze jubileumeditie aan te dikken met materiaal van Jack Kirby. Het tijdreisavontuur was jammer genoeg niet helemaal ons ding, zeker na het relatief gelijkaardige Dimension enkele jaren terug.

Captain America #700 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.